Foto: dr
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
1/4 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1/4 ČL |
|
|
|
2 PL |
|
1 PL |
|
horúca |
|
1 ČL tmavá |
|
10 listov mrazený |
|
1 lístok |
|
125 ml |
|
Postup
-
1
Na olivovom oleji opražíme posolenú červenú cibuľu nakrájanú nadrobno.
-
2
Pridáme mletú červenú papriku, kurkumu, rascu, ľanové semienka.
-
3
Premiešame, pridáme nakrájanú hlivu ustricovú, bobkový list, sójovú omáčku, osolíme, podlejeme horúcou vodou (cca 1 dcl), nie veľa, pretože hliva ešte pustí vodu, znova premiešame.
-
4
Prikryjeme pokrievkou a dusíme 30 minút.
-
5
Po 30-tich minútach odokryjeme a necháme vydusiť vodu. Potom pridáme kokosové mlieko a nasekany medvedí cesnak a necháme prejsť chvíľu varom.
-
6
Nakoniec prelisujeme čerstvý cesnak a pridáme maslo na zjemnenie. Premiešame, vypneme plyn, prikryjeme a necháme odstát 20 minút pokiaľ podávame. Prílohou môžu byť varené zemiaky s maslom.
Diskusia k receptu