Kuskus s tekvicou, fetou a rukolou

lusinkab - fotkalusinkab, 15. septembra 2013
Kuskus s tekvicou, fetou a rukolou
Foto: lusinkab

Dnes som trošku improvizovala a vznikol tento šalát.Hodí sa ako príloha alebo len tak samostatný na ľahší obed alebo večeru.

Suroviny

250 g
500 ml
750 g
3 strúčiky
1 ks
4 PL
3 PL
200 g




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 220 °C. Kým sa nám rúra zohrieva tak si pripravíme kuskus podľa návodu. (Ja zvyknem dať kuskus do väčšej misky,zalejem horúcim vývarom,zakryjem kuchynskou fóliou a počkám kým sa celý vývar nevstrebe.Potom odkryjem a sem tam premiešam aby sa nepozlepoval.) Tekvicu ošúpeme a nakrajáme na cca. 2 cm kocky,dáme do zapekacej misky,polejeme olivovým olejom a pridáme na drobno nasekaný cesnak a chilli a poriadne premiešame. (ja som použíla túto oranžovú tekvicu neviem aký je presný slovenský názov,tak preto pridávam fotku a zase budem o niečo múdrejšia. Tu ju volajú Kent pumpkin). Dáme piecť do rúrry na 220 °C na 15 až 20 minút.

    Kuskus s tekvicou, fetou a rukolou - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa nám tekvica pečie,a z času na čas si kuskus premiešame tak si na horúcej suchej panvici opražíme píniové oriešky ktoré po dopražení pridáme ku kuskusu a premiešame. Tekvicu keď je pekne makká ale nerospadáva sa vyberieme z rúry a necháme trošku vychladnúť. Tekvicu, nakrájanú fetu, 2 hrste rukoly a čierne korenie pridáme ku kuskusu, zľahka premiešame a môžeme podávať.

    Kuskus s tekvicou, fetou a rukolou - obrázok 2

Diskusia k receptu

izabella929
úplne skvelý šalátik.-))) krásne farebne spolu ladia aj farby a chuť musí byť úžasná.-)
nika60
Páči sa mi tvoj recept určite ho vyskúšam...
marianne
toto si spravim zajtra na obed,ale vymenim za pseno asi...:-) nakombinovala si to perfektne
tatianita
Lusi, tá tekvica vyzerá na Hokkaido, na južnom Slovensku ju volajú aj pekáca tekvica a má rôzny tvar, guľovitý alebo fľaškovitý. Pozdravujem: botanička zo Spiša
veganmerci
Mňaaaaam! Vyzerá krásne a veľmi chutne! Máš nádherné recepty :) Pozerám že máš napísané v profile že žiješ v Austrálií. Veľmi ti závidím, Austrália je môj sen! :)
lusinkab
@veganmerci dakujem za tvoje mile slova :-) no Australia je krasna a ak je to tvoj sen tak chod za nim ja som bola najprv 6 rokov v UK a potom ma omrzelo pocasie tak sme sa rozhodli presedlat sem no a uz by som nemenila :-) drzim ti palce nech sa ti tvoj sen splni :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia