Foto: sandriw
V chladničke som mala nejaké zvyšné vega párky, prerastenú slaninku a červenú papriku, tak som uvažovala, čo s tým. Potom som si spomenula, ako Zobraziť celý popisV chladničke som mala nejaké zvyšné vega párky, prerastenú slaninku a červenú papriku, tak som uvažovala, čo s tým. Potom som si spomenula, ako som v The Japan Times čítala na nete, o tom, ako vznikol recept na Spaghetti Napolitan. Vznikol vraj krátko po 2. svetovej vojne v New Grand Hotel v Yokohame, kde sa šéfkuchár nechal inšpirovať americkými vojakmi konzumujúcimi špagety s kečupom. Na konci článku bol aj recept, tak som ho s menšími obmenami vyskúšala. Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit
porcie
Postup
-
1
Vo veľkom hrnci privedieme do varu vodu, osolíme a uvaríme špagety. Medzi tým si na tenké pásiky nakrájame cibuľu a papriku. Cesnak si na drobno nasekáme. Slaninku a hríby (ja som použila hlivu, ale rovnako dobré sú aj akékoľvek iné, dokonca v pôvodnom recepte použili konzervované) nakrájame na tenké pásiky. Párky (použiť možno akékoľvek, aj klobásku) nakrájame diagonálne.
- 2
Vo veľkej panvici si na strednom plameni rozpálime olivový olej a pridáme cibuľu. Restujeme, kým nezmäkne a potom pridáme cesnak a papriku (pre farbu môžeme dať zelenú, no ja som mala len červenú). Restujeme 2 – 3 minúty, kým nám to začne pekne voňať, potom osolíme a okoreníme. So soľou opatrne, lebo tam pôjde ešte slanina. Premiešame a preložíme na tanier. Teraz si na panvicu dáme slaninu a pečieme 2 – 3 minúty. Potom pridáme párky s hríby. Opekáme kým kraje párkov nezhnednú, resp. kým hríby nezmäknú. Pridáme opečenú zeleninu, paradajkový pretlak (ja som použila z konzervy a rozriedila ho vodou) a kečup. Poriadne premiešame a ak je treba tak dochutíme soľou a korením.
- 3
Uvarené špagety precedíme a presypeme rovno do panvice. Všetko premiešame a podávame posypané syrom. A kto to má rád, aj nadrobno nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou (ja osobne neznesiem nič, čo má spoločné s petržlenom, takže ja som ho vynechala).
- 4
Ešte jedna poznámka, prosím nemýľte si tento recept so spaghetti napolitana, či omáčkou Neapolitan, s tými má spoločné akurát tak tie špagety a podobný názov :D
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Och a Japanese Cooking 101 samozrejme poznám. Je to jedna z mojich obľúbených stránok, kam chodím po inšpiráciu, čo nového vyskúšať ;)