Foto: jody
Ja viem, viem, segedínov je tu ako maku... Ale tento recept je len pre inšpiráciu a možno aj pre trochu debaty a vôbec, pre Zobraziť celý popisJa viem, viem, segedínov je tu ako maku... Ale tento recept je len pre inšpiráciu a možno aj pre trochu debaty a vôbec, pre čokoľvek... :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nasekáme na drobno, cesnak popučíme, z mäsa spravíme kocky. Použila som pliecko, robievam aj z krkovice, len raz som použila stehno, ale zdalo sa mi to suché... Speníme cibuľu, zasypeme kmínom, po minutke aj cukrom a spolu upražíme pekne do karamelova. Toho cukru nie veľa, nemusí byť cítiť, len zvýrazní chuť. Prihodíme plátky cesnaku. Pridáme mäso a až sa zatiahne, posolíme.
- 2
Šupneme tam obe papriky (štipľavej dávame veru hodne), necháme ich vyfarbiť a podlejeme vrelou vodou. Pridáme kapustu aj so šťavou (ja nepremývam, keď kyslá, tak kyslá) a udusíme všetko spolu do mäkka. Nechala som to úplne zdusiť na šťavu, takže nebolo potrebné ničím zahusťovať.
- 3
Na tanieri pridáme kyslú smotanu. Prajem dobrú chuť.
- 4
A ešte posledná spomienka na zimu... :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu