Grilovaný baklažán so syrom a Skordaliou
Yannis Fanoyrakis
šéfkuchár gréckej reštaurácie Taverna, 25. júla 2010
šéfkuchár gréckej reštaurácie Taverna, 25. júla 2010
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umytý baklažán prekrojíme na polovicu. Na vnútornej časti urobíme zopár zárezov nožom. Baklažán namočíme do olivového oleja a grilujeme z oboch strán spolu asi 20 minút. Priebežne baklažán podľa potreby otáčame.
- 2
Podávame s typickou gréckou prílohou Skordalia, ktorú si pripravíme nasledovne: Uvarené zemiaky roztlačíme na kašu spolu s prelisovaným cesnakom, osolíme, okoreníme a na koniec primiešame vínny ocot a olivový olej.
- 3
Baklažán pred podávaním potrieme cesnakom roztlačeným v olivovom oleji. Nakoniec ho bohato posypeme strúhaným syrom kefalotyri a trochou petržlenovej vňate.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu