Vyprážané hrbaté morčacie rezne fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 22. februára 2015

V sobotu som pripravila na obed veľmi chutné hrbaté rezníky z morčacích pŕs..na obalovanie som použila staršie pečivo, ktoré som pokrájala na drobné pol centimetrové kocky..rezne sú šťavnaté, nevysušia sa pri vyprážaní a zvonka vynikajúce chrumkavé..príloha bola zemiakový šalát..

4
porcie
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
 (alebo chlieb)
2 ks
 (alebo hl. múka)
podľa chuti
korenie čierne mleté
Na vyprážanie:
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Morčacie prsia som umyla , osušila a pokrájala na úzke tenké pásy..osolila a okorenila som ich..

    Vyprážané hrbaté morčacie rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    starší chlieb som pokrájala na drobné kocky 1/2cm x1/2 cm.

    Vyprážané hrbaté morčacie rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    rozbila som vajíčka, pridala som k nim soľ, korenie a kukuričný škrob, môžete použiť aj hladkú múku...a všetko som zmiešala..rezeň som v nich obalila..

    Vyprážané hrbaté morčacie rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    obalila som ich v kocočkách...treba troška pritlačiť, aby sa počas pečania neodlepili z mäsa..

    Vyprážané hrbaté morčacie rezne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    vyprážala som ich na masti ku ktorej som pridala olej..vyprážala som na slabšom plameni..

    Vyprážané hrbaté morčacie rezne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    vypražené som ukladala na kuchynskú útierku a potom dala na tanier...

    Vyprážané hrbaté morčacie rezne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    podávala som k nim zemiakový šalát s majonézou...

    Vyprážané hrbaté morčacie rezne (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
Vyzerá to veľmi chutne a priznám sa,že by ma nenapadlo takto obaliť,nenapili sa veľmi omastku ? Prílohu máš aj mrkvu? Krásny servis,ako vždy :-).
@frezia68 ,nenapili sa veľa tuku, lebo nie sú ponorené celé v masti, niektoré kocky, ktoré trónia na vrchu bránia tomu, aby bolo celé mäso ponorené..medzi dusenou zeleninou bola veru aj mrkva..@dandika1 , občas treba zmena a toto jedna z nich..)@ancicka , veru morčacina patrí moje moje obľúbené..@afataga , presne tak hranatá strúhanka..)@k599 , som o tom naprosto presvedčená, že mastný chlieb by bol v každom prípade perfekný, keď už nie inak, aspoň farebnosťou cibule...) Všetkým vám ďakujem pekne za milé komentáre.-)
Zasa novinka od @Izabella929 - ukladám do KK to obaľovanie v kocôčkach chleba, istotne sa to dá použiť na hocijaké iné mäsko. Vyzerá to slávnostnejšie, vznešenejšie ako obyčajný trojobal. Si jednoducho jednotka na www.varecha.sk čo recept - to skvost! Vďaka Izka za krásny receptík a fotopopis. Dávam päť hviezdičiek a ukladám do KK.
@tinca ,nevšimla som si tvoj recept, ale pozriem ho určite...) @hubata , mne takto lepšie chutí a napíšem prečo...mäsko je šťavnaté a ešte aj druhý deň je kockovaný obal chrumkavý , ako po vypražení a pochopiteľne môžeš použiť aj iný druh mäska..ďakujem pekne za pochvalu aj ocenenie.-) obom vám ďakujem za milé komentáre.-)

Pridaj komentár k receptu: