Vyprážané hrbaté morčacie rezne fotorecept
Foto: izabella929
V sobotu som pripravila na obed veľmi chutné hrbaté rezníky z morčacích pŕs..na obalovanie som použila staršie pečivo, ktoré som pokrájala na drobné pol Zobraziť celý popisV sobotu som pripravila na obed veľmi chutné hrbaté rezníky z morčacích pŕs..na obalovanie som použila staršie pečivo, ktoré som pokrájala na drobné pol centimetrové kocky..rezne sú šťavnaté, nevysušia sa pri vyprážaní a zvonka vynikajúce chrumkavé..príloha bola zemiakový šalát..
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
(alebo chlieb) |
|
2 ks |
|
(alebo hl. múka) |
|
podľa chuti |
|
korenie čierne mleté |
|
Na vyprážanie: | |
|
|
|
|
Príloha: | |
|
Postup
-
1
Morčacie prsia som umyla , osušila a pokrájala na úzke tenké pásy..osolila a okorenila som ich..
-
2
starší chlieb som pokrájala na drobné kocky 1/2cm x1/2 cm.
-
3
rozbila som vajíčka, pridala som k nim soľ, korenie a kukuričný škrob, môžete použiť aj hladkú múku...a všetko som zmiešala..rezeň som v nich obalila..
-
4
obalila som ich v kocočkách...treba troška pritlačiť, aby sa počas pečania neodlepili z mäsa..
-
5
vyprážala som ich na masti ku ktorej som pridala olej..vyprážala som na slabšom plameni..
-
6
vypražené som ukladala na kuchynskú útierku a potom dala na tanier...
-
7
podávala som k nim zemiakový šalát s majonézou...
Diskusia k receptu