![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Smažené tresčí noky
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout. Tresku povaříme v mléce asi 10 minut. Brambory...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčová pečeň v bylinkovej kôrke
Hriankový chlieb zbavíme kôrky a dáme do mixéra spolu s petržlenovou vňaťou, tymianom, cesnakom a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ryžové rolky z kapra a zo zeleru
Očisteného kapra najemno pokrájame. Stopkový zeler nakrájame nadrobno a zmiešame s kaprom. Pridáme najemno posekanú čili...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ochazuke
Nie je to síce recept v pravom slova zmysle, ale je to výborné jedlo na spotrebovanie zvyškov, predovšetkým ryže....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zeleninové hranolky s bryndzovým dipom
Doprajte si poriadnu porciu skvelej chrumkavej zeleniny s lahodným dipom. Na tieto zeleninové hranolky z rúry...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sedliacka cuketová baba
Pridávam sem jeden jednoduchý recept, ktorý je dobrý nielen ako ľahký letný obed, ale aj chutná večera....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pšeno so zeleninou
Pšeno je v našej kuchyni dosť málo používané, napriek svojej hodnote. Začnete s ním experimentovať?
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špaldové cestoviny s lososom atlantickým PRETO Radoma
Na oleji opražíme nakrájaný pór, pridáme na kocky nakrájaného lososa, ochutíme soľou, korením a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Obyčajné plnené bravčové mäsko
Myslím, že to bolo okolo roku 1994, keď sa mi podaril husársky kúsok s...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Makarónové suflé so šafranovou penou
Filety z morskej ryby nakrájame na kocky a v kuchynskom robote rozomelieme, pridáme bielok a vajce...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Teľacie karé s bryndzovou omáčkou a plnenými baby zemiakmi
Bryndzu môžete použiť aj na omáčku k mäsu alebo do plniek. Keďže je chuťovo výrazná, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cuketový koláč naslano
Cuketu nastrúhame, osolíme a necháme 15 minút odstáť, aby pustila vodu. Po odstátí z...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené zemiaky so špargľou a s klobásou
Špargľa v akejkoľvek podobe dodá jedlu šmrnc. Aj keď to budú "len" zemiaky.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Králičie (nielen) obličky čchao
Způsob přípravy jakýchkoliv ledvinek (obličiek) podle čínských kuchařů.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Srdiečková pizza s hráškom a figami
Inšpirácia na valentínsku večeru od víťazky televíznej šou Pečie celé Slovensko, Timi Strnálovej.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Závitky zo sivoňa a z údeného lososa s dvojfarebnou omáčkou
Špenát umyjeme, osušíme a orestujeme na masle. Osolíme a okoreníme.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené králičie stehná s hubovo–žemľovou plnkou
Sušené huby namočíme. Slaninku nakrájame na malé kocky a orestujeme, pridáme nadrobno nasekanú cibuľku, pretlačený cesnak a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Teriyaki losos
Nakonec Japonec! Rýchla špajzovka so zopár skratkami. Obed vybavený za polhodinu.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzie na klinčekoch
Mäso prešúpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme z každej strany prudko opečieme na rozpalenom oleji. Pridáme nakrájanu cibuľu,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Králik na kyslo s mrkvou a rozmarínom
Nakoľko zbožňujem zajaca na kyslo tak som si pôvodný rcp vylepšila podľa mojich chutí, ale určite...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Flambovaná kačica s pečeňovo-šošovicovou plnkou
Čiernu šošovicu a pohánku namočíme na noc do vody, aby napučali. Kačku umyjeme, dočistíme, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Baklažánový pekáč s tarhoňou
Baklažán je veľmi vďačná zelenina, ale v tomto recepte pravdepodobne zaujme čosi iné. Kurkuma....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jahodové risotto
Netradičná kombinácia, ale zato naozaj originálna chuť. Vyskúšajte túto kombináciu sladkých jahôd, slaného vývaru...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečená paprika plnená prosom
Prekvapujúcejšia ako zábavná šou plná farebných svetiel je táto pečená paprika, ktorú sme namiesto ryže naplnili...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybacie kung pao - Kung pao ya
Rybacie kung pao na spôsob slovenského ázijského bistra.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šalát so srňacou filetou
Srňacina podávaná so špenátom a jablkami preliata zálievkou z citrónovej šťavy, horčice a korenín vytvorí perfektnú...