Jahňací chrbát s pistáciovou krustou
Z pistácií, žĺtkov, panko strúhanky a olivového oleja v sekáčiku pripravíme pastu. Ochutíme ju...
Pečené králičie stehná s hubovo–žemľovou plnkou
Sušené huby namočíme. Slaninku nakrájame na malé kocky a orestujeme, pridáme nadrobno nasekanú cibuľku, pretlačený cesnak a...
Grilovaný rib eye steak so zeleninovým šalátom
Rib eye steak pripravujeme z mäsa, ktoré zrelo 3–4 týždne, vtedy je jeho konzistencia ideálna....
Vianočný pastiersky koláč
Jedlo, ktoré pochádza z Britských ostrovov, má v názve pie, teda koláč. Od koláča, ako ho vnímame my, má však ďaleko....
Hovädzie na klinčekoch
Mäso prešúpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme z každej strany prudko opečieme na rozpalenom oleji. Pridáme nakrájanu cibuľu,...
Špaldové cestoviny s lososom atlantickým PRETO Radoma
Na oleji opražíme nakrájaný pór, pridáme na kocky nakrájaného lososa, ochutíme soľou, korením a...
Flambovaná kačica s pečeňovo-šošovicovou plnkou
Čiernu šošovicu a pohánku namočíme na noc do vody, aby napučali. Kačku umyjeme, dočistíme, ...
Závitky zo sivoňa a z údeného lososa s dvojfarebnou omáčkou
Špenát umyjeme, osušíme a orestujeme na masle. Osolíme a okoreníme.
Losos s jazmínovou ryžou a avokádovou salsou
Hľadáte recept na rýchlu a chutnú večeru? Tak vyskúšajte tento recept na lososa s jazmínovou ryžou SOS a avokádovou salsou....
Šalát so srňacou filetou
Srňacina podávaná so špenátom a jablkami preliata zálievkou z citrónovej šťavy, horčice a korenín vytvorí perfektnú...
Rybací perkelt
Rybacie filé nemusí byť iba vyprážané. Dá sa pripraviť na mnoho iných spôsobov. Čo tak...
Tvarohové kroketky
V šupke uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Prelisovaný tvaroh vymiešame s cukrom a...
Zapekaný baklažán Parmigiana
Paradajky umyjeme, jemne na povrchu narežeme, krátko ponoríme do horúcej vody a dáme do studenej...
Domáce rezance s oštiepkom
Domáce rezance s oštiepkom sú pochúťkou, ktorú doma každoročne pripravujeme jedine na slávnostné dni akými sú Vianoce alebo Silvester....
Králik na kyslo s mrkvou a rozmarínom
Nakoľko zbožňujem zajaca na kyslo tak som si pôvodný rcp vylepšila podľa mojich chutí, ale určite...
Grécka ryža s kôprom
Vitajte v kulinárskej oáze, kde sa stretávajú chute Stredozemného mora a vôňa čerstvých byliek!...
Rebierka v sladkokyslej omáčke s jazmínovou ryžou
Vitajte v kuchyni plnej vôní a chuťových explózií! Dnes vám predstavíme recept na lahodné rebierka v sladkokyslej omáčke, podávané s jazmínovou ryžou....
Rybacie filé na cesnaku
Ryba a cesnak nie sú v našej kuchyni častou kombináciou. Ale stojí za to ju vyskúšať....
Mexické zeleninové záviny s bolonskou omáčkou
Tento receptík som našla v maďarskej kuchárskej knižke tak som sa rozhodla, že ju preložím a...
Jahodové risotto
Netradičná kombinácia, ale zato naozaj originálna chuť. Vyskúšajte túto kombináciu sladkých jahôd, slaného vývaru...
Grécke bujurdi
Pripravíme si menšiu nádobu na pečenie, sklenenú alebo hlinenú. Na dno dáme najprv fetu buď...
Ochazuke
Nie je to síce recept v pravom slova zmysle, ale je to výborné jedlo na spotrebovanie zvyškov, predovšetkým ryže....
Baklažánovo - paradajkové koliečka
Recept som našla v prílohe jedného denníka, tak som ho odskúšala a mierne pozmenila. Zdravé,...