Naša obľúbená čína

haninka - bez fotkyhaninka, 12. marca 2010

Nie som autorom receptu. Recept je určený hlavne pre zamestnané ženy, pretože si všetko môžu pripraviť večer a po príchode len mäso Zobraziť celý popisNie som autorom receptu. Recept je určený hlavne pre zamestnané ženy, pretože si všetko môžu pripraviť večer a po príchode len mäso vypražiť.

Suroviny

1/2  kg
1  ČL
2  strúčiky
1  PL
1 ks
1 ČL




Postup

  1. 1

    Chudé bravčové mäso nakrájame na rezne, naklepeme , osolíme, okoreníme a posypeme mletou červenou paprikou. Potom rezne pokrájame na rezance.

  2. 2

    Do misky roztlačíme 2 strúčiky cesnaku, pridáme 1 PL maizeny a posypeme karí. Pridáme 1 vajíčko a rozšľaháme. Do rozšľahanej korenistej zmesi pridáme nakrájané mäso a premiešame.

  3. 3

    Misku zakryjeme a odložíme do chladu. Na druhý deň vypražíme na oleji. Podávame s ryžou.

Diskusia k receptu

sovka62
Recepty, kde sa mäso naloží do čohosi a môže to stáť do druhého dňa sú výborné. Takto sa dá zvládnuť i večera pre priateľov, hoci sa z práce vrátime zo dve hodinky pred ich príchodom.
haninka
Áno. A ešte lepšie je, keď tam môžu zostať 2 - 3 dni a odoberiete len toľko, koľko potrebujete, nie je tak? Uvítam podobné recepty, nemáte nejaké prosím?
marekina
recept som ešte nevyskúšala, ako však chutí dokopy červená paprika a kari? a načo je tam maizena???
haninka
Vyskúšajte, možno pochutí. A maizena je tam na to, aby marináda bola hastejšia. Viac potom zostane na mäsku a to je chutnejšie.
58vlasta
Tiež tak marinujem mäso aspoň deň vopred, rýchlejšie sa orestuje a je aj chutnejšie, keď prejde tými ingredienciami. Dobre je narájať mäsko aj na také tenšie a dlhšie rezance, potom mu stačí chvíľa na orestovanie. Tiež dávam maizenu a niekedy aj vajce. Dnes som namarinovala morčacie prsia v jogurte s vajcami a bylinkovým korením na zajtra.
veronika353
Já to taky ráda vařím,dneska máme na oběd majonézové rezne.Včera jsem si naložila maso do marinády a dnes k tomu udělám opekané brambory.Je to rychle hotové.Někdy se mi nechce strávit celou neděli v kuchyni, nemám potom čas na "Varechu"!!!
haninka
Veronika a ostatní - rada uvítam podobné recepty a hoci ich už mám niekoľko, rada vyskúšam aj nové. Naozaj šetria náš čas a sú chutné.
Rezne v jogurte som už uverejnila / ešte pod nikom Hanina/ a potom som videla, že ich uverejnila aj redakcia. vyskúšajte sú super!
tinca
Tie rezne v jogurte som si našla a uložila. Díky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia