Kuriatkové karbonátky na listovom šaláte

Miroslav Hužvár
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 2. júna 2013
Kuriatkové karbonátky na listovom šaláte
Foto: Ivan Majerský
6
porcií
40 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
5 ks
100 g
 štipka
50 g
100 ml
500 ml
100 g
50 ml




Postup

  1. 1

    Uvarené kuriatka scedíme a vychladíme. Polovicu nakrájame najemno a druhú necháme vcelku. Do misky dáme päť vajec, soľ, korenie, petržlenovú vňať a štipku kurkumy. Pridáme hotové kuriatka a všetko spolu premiešame. Ďalej pridáme nastrúhaný syr a trochu to zahustíme strúhankou.

  2. 2

    Zo zmesi vytvarujeme karbonátky a vyprážame ich v rozpálenom oleji. Po vybratí ich dávame na papierový obrúsok, aby stiekol prebytočný olej.

  3. 3

    Ľadový šalát nakrájame na kúsky spolu s rímskym šalátom, pridáme balzamikový ocot, citrónovú šťavu, olivový olej a trocha soli.

  4. 4

    Servírujeme s karbonátkami.

Diskusia k receptu