Kuriatkové karbonátky na listovom šaláte
Miroslav Hužvár
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 2. júna 2013
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 2. júna 2013
Foto: Ivan Majerský
6
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
150 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvarené kuriatka scedíme a vychladíme. Polovicu nakrájame najemno a druhú necháme vcelku. Do misky dáme päť vajec, soľ, korenie, petržlenovú vňať a štipku kurkumy. Pridáme hotové kuriatka a všetko spolu premiešame. Ďalej pridáme nastrúhaný syr a trochu to zahustíme strúhankou.
- 2
Zo zmesi vytvarujeme karbonátky a vyprážame ich v rozpálenom oleji. Po vybratí ich dávame na papierový obrúsok, aby stiekol prebytočný olej.
- 3
Ľadový šalát nakrájame na kúsky spolu s rímskym šalátom, pridáme balzamikový ocot, citrónovú šťavu, olivový olej a trocha soli.
- 4
Servírujeme s karbonátkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu