porcií
na 200 °C
Suroviny
| 200 g |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1/4 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 65 g |
|
| 75 ml |
|
| Plnka: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| 2 strúčiky |
|
| 1 ČL |
|
| 1/4 ČL |
|
| 1 hrsť |
|
| 1 ks |
|
| 1/2 ČL |
|
| 75 ml |
|
| 2 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Do múky zamiešame karí korenie, nové korenie, kurkumu a soľ.
-
2
Pridáme roztopené maslo a premiešame, vznikne jemná mrvenička.
-
3
Pridáme vodu a vymiešame tuhé, pružné a nelepivé cesto. Zabalíme ho do potravinovej folie a necháme jednu hodinu odpočívať.
-
4
Mungo a azuki namočíme do vody na približne 2 hodiny, zlejeme ich a uvaríme. Cibuľu nakrájame na drobno a osmahneme na oleji. Pridáme cesnak, čilli, červenú mletú papriku, čierne mleté korenie, tymian a soľ. Premiešame. Pridáme fazuľky. 15 minút restujeme a priebežne miešame.
-
5
Prilejeme vodu a pridáme strúhanku. Varíme, kým plnka nedosiahne kašovitú konzistenciu. Necháme trochu vychladnúť. Tej plnky je viac než dosť. Zostala mi polovica, takže si ju môžete odložiť a na druhý deň si len spravíte čerstvé cesto.
-
6
Cesto rozvaľkáme, hrúbka asi tak 3 mm. Vykrajujeme kolieska o priemere cca. 10 cm. Na polovicu kolieska uložíme plnku, po obvode potrieme vodou, preložíme a okraje stlačíme vidličkou. Ja som použila formičky. Z cesta mi vyšlo päť maličkých a deväť veľkých taštičiek.
-
7
Na plech dáme papier na pečenie, uložíme taštičky a pečieme 20 minút v predhriatej rúre na 200 stupňov.
-
8
Podávame s nejakým dobrým šalátom. V mojom prípade to bola paradajka s mladou cibuľkou a čiernym mletým korením. HoTovo, dobrú huť:-)









@afataga
kľudne aj mäsom, napr. mletým hovädzím.