Ohnivý slaný dezert
Toto jedlo je jednoduché a veľmi palivé. Ostala mi ryža a mozzarellu bolo treba spracovať...
Veľkonočná kysnutá hrudka
Tento recept pochádza z východného slovenska a je môj najobľúbenejší na Veľkú noc.
Letná zelenina s vínovo-bryndzovou omáčkou Soaré
Ľahké jedlo so šetrne a rýchlo tepelne spracovanou zeleninou, takže jej konzistencia tkaniva zostáva čiastočne v...
Bylinkové zemiakové vejáriky
Tenké plátky zemiakov zapečené s parmezánom, rozmarínom, tymianom a cesnakom vytvárajú chrumkavú prílohu, ktorá...
Multi-kulti parybie prsty
Toto je návod vzniknuvší na základe improvizácií. Obsahuje stripy (prsty) z tempehu (fermentované sójové bôby, ...
Plnené palacinky
Tento receptík som videla niekedy dávno v telke a odvtedy ho robím pravidelne.
Slivkové soté s karí ryžou
V nedeľu sme mali doma "tichú domácnosť". Manžel sa asi bál, že zostane hladný, ...
Zapečený baklažán s mozarellou
Baklažán si umyjeme, ošúpeme na tenké plátky pozdĺžne. Osolíme a necháme pustiť horkú šťavu....
Slané cuketové palacinky bez lepku
V cuketovej sezóne treba aspoň raz vyskúšať recept na cuketové palacinky bez lepku....
Quiche s farebnými paprikami
Dobre vychladené maslo pokrájame na kocky. Do nádoby mixéra dáme múku, maslo, rascu, ...
Paradajkové linguine s bazalkovou omáčkou
Paradajky necháme vysušiť a rozmixujeme na prach. Z preosiatej múky, zo žĺtkov, z olivového...
Zapekané všeličo
povodny recept bol cisto vegetariansky z cukiny, baklazanu alebo fazulovych strukov... ale co zena nespravi pre...
Zemiakové šišky
Nedávno som niekde doslova vyhrabala staré recepty, ktoré sa chystám robiť už veľmi dávno. Objavila...
Domáci hovädzí kebab
Výborný a veľmi jednoduchý kebab, ktorý si viete pripraviť aj vy doma. Je super mať ho v mrazničke a upiecť z neho vždy, keď máte na kebab chuť....
Hus s jedlými gaštanmi
Do rúry predhriatej na 150 stupňov Celzia vložíme pekáč so stehnami, ktoré sme umyli a osušili....
Medové pšeno s flambovanými marhuľami
Na repkovom oleji spolu s maslom urestujeme pšeno a zalejeme vodou. Pridáme štipku soli a varíme...
Kuracie krídelká pečené na zelenine
Chutné jedlo sa dá pripraviť aj rýchlo a v jednom pekáči. Aj také obyčajné kuracie krídelká....
Morčacia pečeň na marhuľovo-medovom víne
Dnes opäť pridávam jednoduché a rýchlo pripravené jedlo z mojich obľúbených pečienok. Pripravila som ich na...
Výborná špargľová omáčka
Zbožňujem špargľu a preto si v sezóne vždy pripravím aj túto skvelú omáčku z bielej špargle. Niekto si to nazve dokonca aj prívarkom....
Jarabica na kapustovom pyré so šúľancami
Umytú a očistenú jarabicu osolíme, ochutíme rozdrvenými borievkami a rozmarínom, zabalíme do slaniny a pečieme...
Tanier s bravčovým bôčkom
Bravčový bôčik u nás raz za čas jedáva manžel. Tento bol pečený a keď ho jedol...
Zaprávané žalúdky so slaninovou knedľou
Morčacie žalúdky umyjeme a varíme asi 2 hodiny vo vriacej vode. Žalúdky vyberieme, scedíme a nakrájame na menšie...