Krídelká pod horčicovou zálievkou

Andrej Takáč
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 23. januára 2011
Krídelká pod horčicovou zálievkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

24 ks
200 g
10 g
4 PL
0,05 l
 na potretie krídel
0,2 l




Postup

  1. 1

    Pripravíme marinádu: celozrnnú horčicu zmiešame s vínom, olivovým olejom, medom a solamylom. Osolíme a krátko povaríme. Podľa potreby dochutíme medom a soľou. Kuracie krídla umyjeme a osušíme. Na pokrm potrebujeme len spodnú mäsitú časť, takže ju v kĺbiku oddelíme od zvyšku krídla.

  2. 2

    Potom zrežeme mäsko od kosti ale tak, aby zostalo mäso spojené s kostičkou na spodnej časti. Vrchnú časť kostičky obalíme alobalom. Krídla osolíme, potrieme olejom, pokropíme vodou a dáme piecť pri teplote 180 oC 15 minút.

  3. 3

    Potom zalejeme pripravenou marinádou a pečieme za občasného polievania 20 minút. Upečené krídla vyberieme, výpek zlejeme do nádoby, rozriedime malým množstvom vody a uvedieme do varu.

Diskusia k receptu

vcelka
Milujem krídelká. Keď ich servírujú na nejakej akcii (to teda zriedkavo), utiahnem sa do júta a tam si hryzkám. Takže toto si ukladám do mojej KK...
tinca
aj ja milujem krídelká, len neviem aká je to celozrnná horčica? A zdá sa mi jej tam bohate
evanaaa
Tinca, celozrnná horčica je z celých horčičných zŕn, dostať kúpiť, ale ešte lepšie, ak si nájdeš recept, ktorý sem bol pridaný pred niekoľkými dňami na domácu výrobu tejto horčice, asi si to prehliadla. Dá sa zo základu urobiť aj viac druhov, pohľadaj si to.