Krídelká pod horčicovou zálievkou
Andrej Takáč
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 23. januára 2011
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 23. januára 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Pripravíme marinádu: celozrnnú horčicu zmiešame s vínom, olivovým olejom, medom a solamylom. Osolíme a krátko povaríme. Podľa potreby dochutíme medom a soľou. Kuracie krídla umyjeme a osušíme. Na pokrm potrebujeme len spodnú mäsitú časť, takže ju v kĺbiku oddelíme od zvyšku krídla.
- 2
Potom zrežeme mäsko od kosti ale tak, aby zostalo mäso spojené s kostičkou na spodnej časti. Vrchnú časť kostičky obalíme alobalom. Krídla osolíme, potrieme olejom, pokropíme vodou a dáme piecť pri teplote 180 oC 15 minút.
- 3
Potom zalejeme pripravenou marinádou a pečieme za občasného polievania 20 minút. Upečené krídla vyberieme, výpek zlejeme do nádoby, rozriedime malým množstvom vody a uvedieme do varu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu