Hlavné jedlá (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Biftek z kapřího masa podle Petra Stupky

Hlavné jedlá

Zaujal mě recept z kreativní dílny pana Stupky, a to jeho osobní recept na kapří „biftek“...

prazdny

Pošírované mäsové guľky v paradajkovej omáčke so zemiakovým pyré

Hlavné jedlá

Tento recept je môj obľúbený. Je to rýchly a chutný obed alebo večera.

prazdny

Plnené jahňacie pliecko so zeleninou a zemiakmi

Hlavné jedlá

Plnené jahňacie pliecko so zeleninou dusenou na pare a opekanými zemiakmi.

prazdny

Kapor vo vajci

Hlavné jedlá

Tento veľmi jednoduchý recept ma naučil priateľ, pamätal si ho z detstva, ale nikto v...

prazdny

Listový šalát na pikantnom cícerovom hummuse

Bezmäsité jedlá

Sušený cícer namočíme aspoň na 12 hodín. Potom vodu zlejeme a dáme variť. Medzitým pripravíme konfitovaný cesnak...

prazdny

Placky *čo chladnička mala*

Bezmäsité jedlá

viac ingrediencií a z každej len malé množstvo. Čo s tým? ...

prazdny

Pečená hus s citrónovo–datľovou plnkou

Hlavné jedlá

Rúru predhrejme na 180 stupňov Celzia. Vyberieme drobky z husi a narežeme kožu. Dobre...

prazdny

Kôprové zemiaky

Bezmäsité jedlá

Olúpané zemiaky pokrájame na plátky a okoreníme. Na rozpálenej masti prudko opečieme, osolíme, podlejeme...

prazdny

Plnená paprika

Bravčové mäso

Paradajky uvaríme. Očistíme pekné, okrúhle papriky, obaríme ich vriacou vodou, prikryjeme pokrievkou a...

prazdny

Diabolský studený bôčik

Bravčové mäso

Do vody dáme bôčik, cesnak, zrnká čierneho korenia a zrnká nového korenia. Všetko varíme,...

prazdny

Fazuľky s chorizom a paradajkami

Bravčové mäso

Kamaratka mi pozicala tenucku knizocku v anglictine s jednoduchymi spanielskymi receptami a hned som nieco z toho...

prazdny

Hovädzia chrenová roláda

Hovädzie mäso

tento recept mám od sestry

prazdny

Glejovka podľa Hugha

Hovädzie mäso

Pripravená podľa receptu Hugha Fearnleyho-Whittingstalla, sympatického chlapíka, ktorý okrem toho, že varí, si...

prazdny

Slávky s rezancami

Hlavné jedlá

Recept je pre tých čo stále odolávajú slávkam, alebo iným morským plodom. Netreba sa ich...

prazdny

Hydinový paprikáš

Kuracie mäso

tento recept je od mojej mamky

prazdny

Kačacina tandoori s vyprážanou polentou a pak choi

Hlavné jedlá

Kačacie prsia umyjeme, osušíme a očistíme kožu. Kožu nakrojíme na pásiky, osolíme a okoreníme....

prazdny

Mäsová roláda so zemiakmi

Bravčové mäso

Mäso rozkrojíme, vyklepeme, -vrstvíme na neho šunkovú salámu, syr, zelenina, 2x, zrolujeme s pomocou potravinárskej folie, vyvlakáme...

prazdny

Makové palacinky s karamelizovanými jahodami

Dezerty

V mise zmiešame múku s práškom do pečiva a makom. Pridáme vajíčka, mlieko, makový...

prazdny

Chudobné cestoviny s kabanosom

Bravčové mäso

Cestoviny uvaríme podľa návodu v dostatočnom množstve osolenej vody. Medzitým nakrájame salámu na kúsky, ktoré...

prazdny

Kuracie prsia s parmezánom z našej kuchyne

Kuracie mäso

Na výrobky z ovčieho mlieka a oštiepky extra zvlášť, nášho krásneho Slovenska, nedám dopustiť. Okrem maškrtenia v originálnej podobe, ich úspešne využívam i v našej domácej kuchyni....

prazdny

Kapor na bielo

Hlavné jedlá

Biela verzia vianočných kaprov

prazdny

Pivovarnícke zemiaky

Bravčové mäso

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky, dáme ich do zapekacej misky, naukladáme na ne plátky...

prazdny

Rozmarínové kuriatko

Kuracie mäso

Šikovne hotové na jednom pekáčiku

prazdny

Avokádový šalát s grilovanou cibuľou a rozbifom

Hovädzie mäso

Z dubového šalátu vyrežeme hlúb a rozdelíme na listy, ktoré prepláchneme vo vode. Odporúčame prepláchnuť viackrát. Šalátové...

prazdny

Kelový prívarok so špargľovou penou a plátkom tuniaka

Hlavné jedlá

Zdravé a výživné, trochu klasické, trochu nové.

prazdny

Zverinový hrniec

Hlavné jedlá

Na tretine rozpáleného tuku opražíme polovicu dávky cibule do zlatista, pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu,...

prazdny

Sojarik 2010

Bezmäsité jedlá

Receptov na sóju je tu viac, ako má "šaľeny kalapoch". Pre odporcov sóje: sóje -...

prazdny

Bravčová pečienka s chuťou husacej

Bravčové mäso

Vynikajúca pochúťka na studené misy, alebo len tak na čerstvý chlebík alebo na bagetu