Maxiknedle so slivkami fotorecept

malinka711 - fotkamalinka711, 3. septembra 2011

Suroviny

20 g
200 ml
1 PL
60 g
2
125 g
500 g
 štipka
Náplň:
350 g, veľké
50 g
2 PL
Okrem toho:
100 g
100 g
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Do polovice vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a necháme vzísť kvások. Maslo vyšľaháme pridáme vajcia, tvaroh, múku, zvyšok mlieka, štipku soli a kvások. Vypracujeme mäkké hladké cesto. Cesto necháme kysnúť 30 minút na teplom mieste. Zatiaľ slivky umyjeme odkôstkujeme a naplníme marcipánom a mandľami.

    Maxiknedle so slivkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát hrubý 1/2 cm. Nakrájame ho na štvorce a na každý štvorec dáme jednu veľkú naplnenú slivku. Slivky zabalíme, vytvarujeme knedlíky a necháme ich kysnúť spojom dole ešte 30 minút.

    Maxiknedle so slivkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Slivky zabalíme, vytvarujeme knedlíky a necháme ich kysnúť spojom dole ešte 30 minút.

    Maxiknedle so slivkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Veľký hrniec naplníme do jednej tretiny vodou a navrch uviažte utierku ( ako na buchty na pare). Vodu privedieme k varu, naložíme knedlíky a paríme ich asi 15 minút.

    Maxiknedle so slivkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové knedlíky vždy prepichneme vidličkou. Podávame posypané práškovým cukrom, opraženou strúhankou a poliate maslom.

    Maxiknedle so slivkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame posypané práškovým cukrom, opraženou strúhankou a poliate maslom.

    Maxiknedle so slivkami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

mataliptak
hmmm mnamky dala by som si .... super nápad ... vyzerajú krásne a chutne ...
sovka62
@malinka711 , takto na utierke som knedle a buchty parievala aj ja. Ale len dovtedy, kým som v domácich potrebách nenašla veľký nerezový parák, sedí aj do 10 litrového kastróla, to mi teda značne uľahčilo robotu.
S marcipánom a mandľami som ešte slivky neskúšala. máme síce menšie, klasické bystrické, ale aj do tých by sa to dalo napchať. Ďakujem za tip.
malinka711
aj ja som už počula o tom paráku, ale ešte som ho v obchode nikde nevidela .... tiež mám v pláne si ho zohnať .....
vavan
no to sú nie maxi ale mega:-))knedle
majo51
keď môžem poradiť,slivky a marhule sa veľmi dobre vykôstkujú že narežeme ovocie do kríža kde bola stopka a opačná strana tak ako je to na olivách a vytlačíme s tenkou rúčkou od varechy alebo čínskou paličkou kôstku a miesto nej tam strčíme mokka kôstku cukru. Ide to veľmi dobre a ovocie sa lepšie balí do cesta.
jozka2
naj,najlepsie buchty na pare su s pravym domacim cernicovym lekvarom omastene maslom a posypane makom s pr.cukrom a k tomu dobru kapustovu polievku/bez masa s paradaj.pretlakom/
astheart
K tomu odpeckování: Mechanické odpeckovače na třešně se dají koupit i u nás, ale jsou dost drahé. Já jsem si ho koupila docela levně v Krakově před lety a slouží dobře. Jde to hodně rychle, jen nasypete třešně a pak mačkáte tlačítko. Třešně samy padají odpeckovány do misky. Co se týká švestek, měli tam i odpeckovač na ně, který pracoval na stejném principu. Dodnes lituji, že jsem si ho taky nekoupila. Odpeckovač švestek jsem viděla jen tam, a tak si říkám, že se v Polsku po něm asi ještě podívám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia