Suroviny
| 20 g |
|
| 200 ml |
|
| 1 PL |
|
| 60 g |
|
| 2 |
|
| 125 g |
|
| 500 g |
|
| štipka |
|
| Náplň: | |
| 350 g, veľké |
|
| 50 g |
|
| 2 PL |
|
| Okrem toho: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
Do polovice vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a necháme vzísť kvások. Maslo vyšľaháme pridáme vajcia, tvaroh, múku, zvyšok mlieka, štipku soli a kvások. Vypracujeme mäkké hladké cesto. Cesto necháme kysnúť 30 minút na teplom mieste. Zatiaľ slivky umyjeme odkôstkujeme a naplníme marcipánom a mandľami.
-
2
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát hrubý 1/2 cm. Nakrájame ho na štvorce a na každý štvorec dáme jednu veľkú naplnenú slivku. Slivky zabalíme, vytvarujeme knedlíky a necháme ich kysnúť spojom dole ešte 30 minút.
-
3
Slivky zabalíme, vytvarujeme knedlíky a necháme ich kysnúť spojom dole ešte 30 minút.
-
4
Veľký hrniec naplníme do jednej tretiny vodou a navrch uviažte utierku ( ako na buchty na pare). Vodu privedieme k varu, naložíme knedlíky a paríme ich asi 15 minút.
-
5
Hotové knedlíky vždy prepichneme vidličkou. Podávame posypané práškovým cukrom, opraženou strúhankou a poliate maslom.
-
6
Podávame posypané práškovým cukrom, opraženou strúhankou a poliate maslom.









S marcipánom a mandľami som ešte slivky neskúšala. máme síce menšie, klasické bystrické, ale aj do tých by sa to dalo napchať. Ďakujem za tip.