Farfalle s hríbikmi
Huby očistíme a pokrájame na štvrtiny, cibuľu pokrájame a speníme na oleji, pridáme huby a...
Ravioly s kačacinou
Kačacie stehná deň vopred nasolíme, okoreníme tymianom a pomarančovou kôrou. Pred pečením ich opláchneme a...
Tekvica plnená fazuľou azuki, ryžou a zeleninou
Fazuľa azuki je ľahšie stráviteľná ako ostatné druhy fazule, nenafukuje tak. Navyše, keďže jej plody sú...
Prekladané zemiaky Keka
Sú tu vitamíny, enzými, minerály, antioxidanty, pre diabetikov škrob, tiež niečo proteínov...
Veľkonočná kysnutá hrudka
Tento recept pochádza z východného slovenska a je môj najobľúbenejší na Veľkú noc.
Karfiolové guľky na petržlenovej mrveničke
Karfiol nastrúhame najemno alebo pomelieme na mlynčeku, pridáme nastrúhaný parmezán, nastrúhanú mozzarellu, vajce, ...
Dusené plnené paprikové polovičky v omáčke
Vlani v sezóne som nejako nestihla robiť plnenú papriku. V nedeľu som mala čerstvé mleté mäso,...
Makaróny s cuketou a so syrom
Očistený cesnak nadrobno nasekáme, cuketu umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky. Umytý pór nakrájame...
Rumpsteak s tapiokovými zemiakmi
Z vody, octu, cukru, zo soli, z nového korenia, celého korenia a bobkového...
Bezlepkové lokše s makom a so slivkovým lekvárom
Ako sa vraví - domáce sú domáce. Aj lokše. Chcete mať aj vy možnosť pripraviť si zemiakové domáce lokše a bez lepku? Máme pre vás riešenie....
Južná dobrota s kapustou
Mäso pomelieme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, mletú červenú papriku, múku a polovičné množstvo oleja....
Zapečený baklažán s mozarellou
Baklažán si umyjeme, ošúpeme na tenké plátky pozdĺžne. Osolíme a necháme pustiť horkú šťavu....
Krůtí stehno v listovém těstě
V mixéru zpracujte nakrájené krůtí maso, smetanu, sůl, pepř, vmíchejte i 100 g...
Mäsková rolka
Dnes ráno som ešte nevedela čo bude na obed, keď sa mäso rozmrazilo, ukázalo sa že...
Kuracie soté s mandľami
Očistené, umyté, osušené kuracie prsia alebo stehná sa nakrájajú na menšie plátky. Mäso sa...
Hovädzie mäso s thajskou bazalkovou pastou
Bazalka posvätná (iný názov je Tulsi) sa používa v Thajsku do ostrých koreninových jedál z rýb, hydiny a hovädzieho karé....
Multi-kulti parybie prsty
Toto je návod vzniknuvší na základe improvizácií. Obsahuje stripy (prsty) z tempehu (fermentované sójové bôby, ...
Štefanská hus
Husacie prsia umyjeme a osušíme. Nakrojíme ich, zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Jablká...
Plnený husací krk na jablkovom čatní
Husací krk opláchneme, očistíme a stiahneme kožu z mäsa – potrebujeme kožu z krku. Kožu...
Prírodný rybací rezeň
Rybie filé zomelieme na mlynčeku, pridáme ingrediencie a formujeme hustejšiu zmes, ktorú rozdelíme na porcie....
Zeleninová s vývarom z králičích kostí a hlivou
Pred desiatimi rokmi som ešte vo veľkom „gazdoval“ na mojej furčianskej záhradke. To, čo som...
Quiche s farebnými paprikami
Dobre vychladené maslo pokrájame na kocky. Do nádoby mixéra dáme múku, maslo, rascu, ...
Jehněčí s pohankovým kubou a liškami – Jahňacina s pohánkou a kuriatkami
Umyté a osušené jahňacie stehno prešpikujeme slaninou a cesnakom. Mäso opečieme na masti. Vyberieme ho a v...
Cavatelli so salsicciou a rukolou
Cestovinová rýchlovka, tentokrát ako základ slúži talianska salsiccia, teda neúdená biela klobása....