
Dusené mexické kurča
Kurča rozdelíme na štvrtiny, osolíme, okoreníme čiernym korením, tymianom a prudko opečieme na oleji...

Hovädzie miči s marinovanou zeleninou a tzatziki
Mititei alebo miči je jedlo z rumunskej kuchyne, sú to grilované valčeky z mletého mäsa...

Zapečený karfiolový mozoček
Karfiol s vajíčkami zapekaný v jenskej mise alebo v remoske.

Pečená treska s vanilkovým pyré a baby karotkou
Tresku opracujeme, nakrájame na porcie, osolíme a opečieme z jednej strany do hotova. Zemiaky...

Králičí chrbát s gaštanovo-brokolicovou plnkou
Plnka: Uvarenú brokolicu, smotanu, vajce a pečené gaštany rozmixujeme ponorným mixérom. Penu dochutíme soľou,...

Pečienka s tofu a lečom
Mala som kúpenú pečienku a chcela som urobiť niečo rýchle. Čas varenia je len odhadom, ...

Aljašská treska so zázvorom
Toto bude skôr úvod. Nie som profesionálny kuchár a varím pretože ma to teší a zároveň...

Ryža v cukine
Toto ľahké jedlo pripravujeme hlavne v lete keď je cukina mladá a je už aj nová kapusta,...

Kurča Alečo
tento recept neviem odkiaľ so ho zohnal niečo sa mi mary že asi s knihy Petra Novotného...

Domáca plnená podbrušinka na panvici
Na dnešný sviatočný deň som pripravila domácu podbrušinku... mám ju ešte zo zásob od farmára... dnes som...

Beluga šošovica s limetkovou ryžou a tofu z jedného hrnca
Milujem tieto spojenia chutí! Beluga šošovica s limetkovou ryžou a tofu je jednoduchý a veľmi chutný recept z jedného hrnca, ktorý môžete servírovať do pol hodinky....

Kuracie rezne s mandľami
Mäso trochu naklepeme, narežeme a okoreníme. Cibuľu nakrájame na plátky, opečieme s mandľovými lupienkami...

Horárova dvojdňová šošovica
Čo dom, záhrada a hora dala... :-) A prečo dvojdňová? Lebo chutí na druhý deň inak....

Zeleninový timbal s basmati ryžou
Ak hľadáte zdravý, chutný a jednoduchý recept do vašej každodennej kuchyne, tento zeleninový timbal sa dostane priamo do rebríčka obľúbených receptov....

Cestoviny so šunkou a brandy
Na masle osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú šunku a údené mäso, opražíme, pridáme...

Zajačí chrbát v hubovom fáši s tekvicou
Umytý a osušený chrbát odblaníme, odrežeme konce tak, aby vznikli štyri rovnako hrubé časti. Mäso osolíme,...

Tekvica plnená fazuľou azuki, ryžou a zeleninou
Fazuľa azuki je ľahšie stráviteľná ako ostatné druhy fazule, nenafukuje tak. Navyše, keďže jej plody sú...

Fettucine s mäsovými guľkami
Na olivovom oleji opečieme cibuľu, pridáme cesnak, drtené paradajky (konzerva), korenie, soľ, ...

Biftek z kapřího masa podle Petra Stupky
Zaujal mě recept z kreativní dílny pana Stupky, a to jeho osobní recept na kapří „biftek“...

Kuracie drobky z Ábelovej
Folkloristka Grétka Ivaničová z Ábelovej nám prišla navariť v nádhernom kroji a prezradila aj, akú knihu...

Rumpsteak s tapiokovými zemiakmi
Z vody, octu, cukru, zo soli, z nového korenia, celého korenia a bobkového...

Kôprové zemiaky
Olúpané zemiaky pokrájame na plátky a okoreníme. Na rozpálenej masti prudko opečieme, osolíme, podlejeme...

Bezlepkové lokše s makom a so slivkovým lekvárom
Ako sa vraví - domáce sú domáce. Aj lokše. Chcete mať aj vy možnosť pripraviť si zemiakové domáce lokše a bez lepku? Máme pre vás riešenie....

Zajac plnený šalviou a hríbmi
Zajaca vykostíme, pričom dávame pozor, aby sme nenarušili celistvosť mäsa. Potom ho rozložíme na...

Morské ryby v keli
Z dovolenky v Chorvátsku som si priniesol niekoľko zaujímavých receptov na prípravu rýb. Všetky majú jedno...

Bažantie prsičká na malinách
Postup: Prsíčka osolíme a okoreníme z oboch strán a pridáme lístky tymiánu. Takto okorenené prsíčka opečieme...

Brokolicový šalát s plátkom lososa
Veľmi dlho som sa nevedel dostať na chuť brokolice, až zvíťazil ten najjednoduchší variant. Uvarená...