
Brokolicové šatôčky
Listkove cesto je vynikajuca vec. Da sa robit na velmi vela sposobov. Ja som ho...

Palacinka plnená ovocím
Dá sa robiť aj s iným ovocím ako jahody, černice, maliny alebo čučoriedky. S mätou je...

Tofu v medovo-zázvorovej marináde s quinoa šalátom
Tofu vyberieme z obalu a vysušíme papierovou utierkou. Dva kusy tofu prekrojíme na 4 rovnaké trojuholníky....

Tarhoňa zapečená s mletým mäsom
Cestovinové jedlá sú vďačné, lebo sú rýchlo hotové, sýte a samozrejme veľmi chutné. Vyskúšajte...

Farebná fúzia
Rýchlo a dobre sa najesť. Táto podmienka bola dnes z mojej strany splnená. Viac na...

Jahňacie ragú s bryndzovými pirohmi
Zemiaky uvaríme v šupke, najlepšie deň vopred. Ošúpeme a najemno postrúhame. Z múky, vajca,...

Hovädzie mäso na sušených slivkách
tento recept mám od svojho spolupracovníka a je to fajn recept už som ho jedol

Bramborové knedlíky plnené bravčovou pečienkou
... zasa jeden z mojich experimentov ... chutí...

Kuracie mäsko pod rúškom tajomstva
Týmto jedlom som bola ponúknutá v Madarsku a kedže mi veľmi zachutil rozhodla som sa s ním...

Kuracie prsia v kyslej smotane
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na malé kocôčky. Mäso dáme do väčšej misky a pridáme kyslú...

Kapustnica starej mamy
Prebratú šošovicu namočíme asi na 2 hodiny do vody. Kapustu dáme variť do vody aby voda...

Treščia pečeň marinovaná v omáčke z citrusových plodov
Dnešný obed som skombinovala z viacerých receptov, ktorých jednotiacim prvkom je inšpirácia japonskou kuchyňou. Okrem...

Červená šošovica s morčacími pečienkami
Náš dnešný obed. Možno sa Vám to bude zdať zvláštna kombinácia, ale chcela som vyskúšať...

Úzkostlivé cestoviny
Vysvetlím názov : pri príprave som použil cestoviny "fusilli" a pretože som zvedavý tak som chcel vedieť...

Šampiňónové penne s vlašskými orechmi
Jedinečná chuť penne so šampiňónmi, pórom a šťavnatými paradajkami, doplnená lahodnou jogurtovou omáčkou a posypaná...

Pečené filé
Filé umyjeme, osušíme a každé pokrájame na 4 kúsky. 3 PL oleja zmiešame spolu s...

Polievka s klobáskovými loptičkami
K tejto polievke ma inšpiroval recept z anglickej kuchárskej knihy, ktorú mi nedávno poslala moja sestra...

Steak v neapolskej omáčke s domácimi rezancami
Počasie nám veľmi nepraje, nesneží, ľad sa topí, takže zimné aktivity zatiaľ nehrozia...

Mandľové medailóniky s koreninovou omáčkou
Z bravčovej panenky nakrájame medailóniky, osolíme ich, okoreníme podľa chuti a obalíme v múke, ...

Pyré z mungo fazuliek
Mungo fazuľky prepláchneme v studenej vode, uvaríme v slanej vode cca 40 min. Na oleji si...

Gratinovaný karfiol so zemiakmi
Rúru vyhrejeme na 220 °C. Pripravíme si 4 zapekacie misy, každú s objemom 500 ml,...

Placky s údeným lososom
Očistené zemiaky postrúhame, dáme ich do misky, trochu osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ...

Guľky z jahňacieho mäsa s mätovým jogurtom
Nedávno sme boli v jednej reštaurácii a ako predjedlo sme si dali tieto guľky či sú presne...

Kuře sweet and sour
Nemám ráda cizí názvy . Tohle je však recept z letáku Albert Supermarket a byl vyhodnocen,...

Ojako domburi - kuře s vejci
Jeden z velmi jednoduchých, čínských receptů. Sojovou omáčku má dnes téměř každý, rýžové víno...

Plnené klobúky bedlí
Najprv si urobíme bešamel – roztopíme na panvici maslo a rozmiešame v ňom múku. Potom ju...

Lahôdkové fašírky Royal
Tento recept som použila na výrobu fašírok pripravovaných vo veľkej kuchyni. Jedli ich nóbl hostia a...

Králičie chrbáty marinované čiernym pivom
Na dostatok čerstvej „králičiny“ sa, na šťastie, od istého času sťažovať nemôžeme. Ako...

Pikantná rybacia zmes
Jedinečná kombinácia rybacieho mäsa a byliniek s čili je zárukou úspechu nie len pre milovníkov pikantných jedál....

Cubana
Vynikajúce rizoto s červenou fazuľou, paprikou, baby kukuričkami a paradajkami :)