Chrumkavý bôčik s paradajkami fotorecept

Ladislav Hužík
šéfkuchár gastrodomu LemonTree v Bratislave, 7. novembra 2013
Chrumkavý bôčik s paradajkami (fotorecept)
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
500 ml
2 PL
1 PL
2 PL
3 ks zbavené jadierok
200 g
2 PL
1 PL
2 PL
150 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1


    Bôčik zbavíme kože, nasolíme ho a necháme odležať asi hodinu. Potom ho nakrájame na plátky asi jeden centimeter hrubé.

  2. 2


    Vo woku rozpálime olej a sprudka opražíme bôčik dozlata. Necháme ho odkvapkať na papieri a keď vychladne, pokrájame na asi 2 cm kocky.

  3. 3


    Z panvice zlejeme olej tak, aby ostali na dne asi dve lyžice. Pridáme cesnak, zázvor, šalotku a restujeme asi minútu. Potom pridáme ostatné suroviny a bôčik a pod pokrievkou dusíme asi 20 minút.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: