
Kuracie stehná na zelenine a zemiakoch
Jedlá pripravované v jednom hrnci alebo pekáči sú stále obľúbené. Obyčajne s nimi nie je veľa...

Quiche s údenou treskou
Tento recept mam uz dost dlho. Nasla som ho v jednej kucharskej knihe.

Kaleráb plnený hubami
Mladé kaleráby vydlabeme, aby steny zostali hrubé 0, 5 cm. Naplníme hubovou plnkou, skrojené...

Pečené stehná so slaninou
Množstvo zámerne neuvádzam, nakoľko kto má koľko rád toľko si urobí :)

Hlávkové zelí muškátové
Nejlepší je ze zelí jarního, ale i nejarní je výborné. Hlavně pak na jaře na...

Zapekané zemiaky
Pripravíme si marinádu zo všetkých korením a oleja. Nakrájame si zemiaky na pol mesiačiky. Vytrieme si pekáč...

Brokolicovo– cestovinová dúha
Brokolicu rozoberieme na malé kúsky, ktoré uvaríme v osolenej vode a scedíme. Na oleji speníme...

Kapusta od anyuky
Tento recept je velmi stary. Unas doma na Vianoce a Novy rok sa podavala. Povodny...

Bylinkové knedličky zapekané so zeleninou
Niet nad čerstvé suroviny, z ktorých sa zrodí omnoho chutnejšie, voňavejšie i zdravšie jedlo...

Kuriatko po provensálsky
Recept vytvoreý u nas doma v kuchyni, keď som mal chuť na niečo fajne a tak...

Králičie stehienka s tomatovou horčicou
V kuchyni som objavila darček z Vianoc 2012 ~ Kolekci speciálních hořčic vyrobenou mnichy z opatství Nový...
Lokše z červenej kapusty s kuracou pečeňou a so šalátom
Pestrofarebné jesenné jedlo sme vyskladali z našich obľúbených surovín, medzi ktorými nechýba červená kapusta, chutná...

Špargľové tagliatelle
Odkukané nápady rodia ďalšie nápady... stačí raz vziať na špargľu škrabku a už to ide...

Šalát s lososom a medovým nálevom
Najskôr pripravíme gravlax – soľ, cukor, kôpor, vodku, korenie, šťavu a kôru...

Plnené šampiňóny
šampioniky si umyjeme, odčistíme, zbavíme stopiek a vydlabeme lyžičkou na "misky". takto pripravené šampiony si namočime...

Bordel na plechu - upratovanie v chladničke
... každému sa určite stalo, že nespotreboval všetko mäso, a tak kúsok bravčového, štipka hovädzieho, odrezky...

Hubové rizoto s údeným syrom
Toto chutné jedlo patrí medzi naše obľúbené jedlá z hríbov a jeho príprava je jednoduchá.

Karí v lístkovom ceste
Kuracie mäso pokrájame na malé slíže, upražíme na oleji s cesnakom a na malé kúsky pokrájaným...
Rizoto s mäsom a hroznovými listami
Fantasticky chutné rizoto, ku ktorému stačí už len šalát, alebo kyslé uhorky. Ja toto...

Špenátový nákyp so salámou
Mrazený špenát rozkrájame na menšie kúsky a necháme rozmraziť. Na horúcom masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu...

Prevliekané špagety cez domácu neúdenú klobásu
Možno ste toto jedlo už dávno vyskúšali ako chutí... ja som špagety prevliekla cez domácu klobásku a...

Čerstvý šalát s halibutom ako sviatočné jedlo
Variabilný výber zeleniny na tanieri s pestrými farbami a jednoduchou prípravou vhodný nielen na oslavu vo dvojici....

Mošonská zelotekvica
Tekvicu, zemiaky očistíme a pokrájame na plátky, pokvapkáme olejom, osolíme a premiešame. Mrazenú zeleninovú...

Pečienky s medvedím cesnakom
Keď je sezóna medvedieho cesnaku, tak je medvedí cesnak vo všetkých mojich jedlách, vrátane rannej...

Pečený lilek s oblohou
V troubě nebo na pánvi, na ohni, opečeme celé papriky do černé barvy až se...

Zaváraný baklažán s paprikou so syrovými haluškami
Baklažány prekrojíme a vydlabeme stredy. Jemne nasolíme a necháme odstáť. Červenú papriku pokvapkáme olejom a posypeme cukrom...
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky