Foto: h8u
Mám veľmi rada kombináciu cukiny a tuniaka a tento spôsob je môj úplne najobľúbenejší. Jedlo je hotové do 20 minút, je veľmi chutné a Zobraziť celý popisMám veľmi rada kombináciu cukiny a tuniaka a tento spôsob je môj úplne najobľúbenejší. Jedlo je hotové do 20 minút, je veľmi chutné a navyše aj zdravé :)
porcie
príprava
Postup
-
1
Na olivovom oleji si opražíme nakrájanú cibuľu a pridáme na malé kocky nakrájanú cukinu.
- 2
Osolíme a ochutíme kurkumou, určite by sa dala nahradiť akýmkoľvek korením ale pre mňa je nezameniteľná, hlavne v kombinácii s cukinou. Opekáme kým cukina nezhnedne.
- 3
Tuniakovo - paradajková zmes: Na troche ol. oleja opäť chvíľu opražíme tuniaka a pridáme paradajkové pyré. Ja na dve porcie používam dve 190 gramové konzervy.
- 4
Prevaríme a pridáme bazalku, ja dávam čerstvú ale môže byť aj sušená. Keď je zmes hotová, na tanieri ňou prelejeme cukinu a podávame s lístkami bazalky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu