
Hovädzie mäso s thajskou bazalkovou pastou
Bazalka posvätná (iný názov je Tulsi) sa používa v Thajsku do ostrých koreninových jedál z rýb, hydiny a hovädzieho karé....

Kapor na hubách a smotane
Naporciované mäso z kapra najprv v mise okoreníme, osolíme a obalíme v hladkej múke. Potom...

Frikasé z pečene s karotkovou ryžou
„Keď sa vraví o zabíjačke, každý má na mysli zaužívané a dlho tradované recepty...

Španielske zajftáčiky s orzom
Podarilo sa nám zabezpečiť „prísun“ mladého zajačieho mäsa z domáceho chovu a tak môžem realizovať jeho prípravu...

Valeriánový šalát s údeným mäsom, cviklou a smotanovým chrenom
Pred prípravou mäso opláchneme a osušíme. Vložíme do pekáča, pridáme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku,...

Opité kura a la Zemo
Tento recepis je s dovolením dedikován Bratru spoza řeky Moravy, za to že mu touto osobou...

Špenátové knedličky
Špenát rozmrazíme a stlačíme medzi dvoma taniermi, aby sme odstránili všetku tekutinu. Zmiešame z...

Pirohy bez lepku s kyslou smotanou a cibuľkou
Vyskúšajte dnes naše skvelé domáce pirohy bez lepku. Naplnili sme ich plnkou zo zemiakov, smotany a bryndze a podávali s kyslou smotanou, opraženou cibuľkou a nasekanou petržlenovou vňaťkou....

Dolky II – Šlejšky sudetské, jizerské
Vdolky- dolky, vdolečky-dolečky... krajové jídlo, které se nejspíš s mnoha obměnami peklo v mnohých...

Nadýchané bezlepkové šišky zo zemiakového cesta
Aj bezlepkáči si môžu cez fašiangy dopriať dobré a nadýchané bezlepkové šišky....

Polievka šošovicová
Údené, zelenina a šošovica zahreje a poteší telo aj dušu. Takýmto mrkvovo cibuľovým základom robím...

Morčacia pečeň na bielej cibuli a paprike
Kupujúci má vždy a všade chodiť s otvorenými očami. Tentoraz sa to oplatilo aj mne...
Rybacie kung pao - Kung pao ya
Rybacie kung pao na spôsob slovenského ázijského bistra.

Tofu čiernohor
Z tofu nakrájame pláty, osolíme, okoreníme a necháme postáť. Z postrúhaných zemiakov, mlieka,...

Cacciucco di Livorno - dušené ryby z Livorna
Původní jídlo se připravovalo z malých a hůře prodejných mořských ryb, které rybářům zůstaly. Směs...

Šalát s grilovanej zeleniny s jogurtovou zálievkou a orieškami
Leto je plné chutí a farieb a kedže milujem experimenty toto muselo vzniknúť :-)

Palacinky s višňovým pudingom
Suroviny na cesto zmiešame do hladkého cesta. Necháme na chlade 30 minút postáť.

Pikantné bryndzové sushi rolky
Recept bol vytvorený v spolupráci s japonským šéfkuchárom pánom Kazuhitom Kawahirom. Viac si prečítate v tomto článku:...

Kozľacina s okrou v paradajkovej omáčke
Na marinádu dáme do misky kyslú smotanu, pridáme dva strúčiky cesnaku, ktorý nakrájame nadrobno a...

Grilované špízy s jablkom a cuketou
Inšpiráciu som našla v letaku Kauflandu, marinádu som si ale urobila po svojom

Kotleta s rozmarínovými haluškami a kalerábovým pyré
Očistenú kotletu konfitujeme v bravčovej masti pri 75 °C asi 1, 5 hodiny.

Quiche s údenou treskou
Tento recept mam uz dost dlho. Nasla som ho v jednej kucharskej knihe.

Kuracie stehná na zelenine a zemiakoch
Jedlá pripravované v jednom hrnci alebo pekáči sú stále obľúbené. Obyčajne s nimi nie je veľa...
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky