Hlavné jedlá (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Surimi rizoto

Hlavné jedlá

Vzniklo ako recept "čo chladnička dala" s dôrazom na zdravú stravu.

prazdny

Jabĺčkové rizoto

Hlavné jedlá

Niečo úplne dietne a veľmi chutné. Jablčkové rizoto nie je na sladko.

prazdny

Bordeauxské hovädzie rebierko

Hovädzie mäso

aj tento recept je zo svokrinej zbierky

prazdny

Hovädzie mäso s thajskou bazalkovou pastou

Hlavné jedlá

Bazalka posvätná (iný názov je Tulsi) sa používa v Thajsku do ostrých koreninových jedál z rýb, hydiny a hovädzieho karé....

prazdny

Kapor na hubách a smotane

Hlavné jedlá

Naporciované mäso z kapra najprv v mise okoreníme, osolíme a obalíme v hladkej múke. Potom...

prazdny

Frikasé z pečene s karotkovou ryžou

Bravčové mäso

„Keď sa vraví o zabíjačke, každý má na mysli zaužívané a dlho tradované recepty...

prazdny

Španielske zajftáčiky s orzom

Hlavné jedlá

Podarilo sa nám zabezpečiť „prísun“ mladého zajačieho mäsa z domáceho chovu a tak môžem realizovať jeho prípravu...

prazdny

Valeriánový šalát s údeným mäsom, cviklou a smotanovým chrenom

Hlavné jedlá

Pred prípravou mäso opláchneme a osušíme. Vložíme do pekáča, pridáme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku,...

prazdny

Opité kura a la Zemo

Kuracie mäso

Tento recepis je s dovolením dedikován Bratru spoza řeky Moravy, za to že mu touto osobou...

prazdny

Závin s dulami, jablkami a aróniou

Koláče

Plody arónie obsahujú vitamíny A, C, P, PP, B2, B9, E...

prazdny

Špíz Carbonata

Bravčové mäso

Minule robil Talian v TV, tak som dostala chuť... :))

prazdny

Špenátové knedličky

Bezmäsité jedlá

Špenát rozmrazíme a stlačíme medzi dvoma taniermi, aby sme odstránili všetku tekutinu. Zmiešame z...

prazdny

Pirohy bez lepku s kyslou smotanou a cibuľkou

Cestoviny

Vyskúšajte dnes naše skvelé domáce pirohy bez lepku. Naplnili sme ich plnkou zo zemiakov, smotany a bryndze a podávali s kyslou smotanou, opraženou cibuľkou a nasekanou petržlenovou vňaťkou....

prazdny

Dolky II – Šlejšky sudetské, jizerské

Bezmäsité jedlá

Vdolky- dolky, vdolečky-dolečky... krajové jídlo, které se nejspíš s mnoha obměnami peklo v mnohých...

prazdny

Kantoráky s kapustou

Bezmäsité jedlá

Je to sýte , dobré jedlo. Môžete dať aj kompotové slivky.

prazdny

Nadýchané bezlepkové šišky zo zemiakového cesta

Dezerty

Aj bezlepkáči si môžu cez fašiangy dopriať dobré a nadýchané bezlepkové šišky....

prazdny

Polievka šošovicová

Bravčové mäso

Údené, zelenina a šošovica zahreje a poteší telo aj dušu. Takýmto mrkvovo cibuľovým základom robím...

prazdny

Morčacia pečeň na bielej cibuli a paprike

Hlavné jedlá

Kupujúci má vždy a všade chodiť s otvorenými očami. Tentoraz sa to oplatilo aj mne...

prazdny

Rybacie kung pao - Kung pao ya

Hlavné jedlá

Rybacie kung pao na spôsob slovenského ázijského bistra.

prazdny

Špenátovo-orieškové rolky

Kuracie mäso

Strašne dobrá mňamka ;o)

prazdny

Tofu čiernohor

Bezmäsité jedlá

Z tofu nakrájame pláty, osolíme, okoreníme a necháme postáť. Z postrúhaných zemiakov, mlieka,...

prazdny

Cacciucco di Livorno - dušené ryby z Livorna

Hlavné jedlá

Původní jídlo se připravovalo z malých a hůře prodejných mořských ryb, které rybářům zůstaly. Směs...

prazdny

Špagety

Cestoviny

Tento recept som pridal preto ľahký a zasyťuje. Podávajú...

prazdny

Šalát s grilovanej zeleniny s jogurtovou zálievkou a orieškami

Cestoviny

Leto je plné chutí a farieb a kedže milujem experimenty toto muselo vzniknúť :-)

prazdny

Palacinky s višňovým pudingom

Dezerty

Suroviny na cesto zmiešame do hladkého cesta. Necháme na chlade 30 minút postáť.

prazdny

Pikantné bryndzové sushi rolky

Bravčové mäso

Recept bol vytvorený v spolupráci s japonským šéfkuchárom pánom Kazuhitom Kawahirom. Viac si prečítate v tomto článku:...

prazdny

Kozľacina s okrou v paradajkovej omáčke

Hlavné jedlá

Na marinádu dáme do misky kyslú smotanu, pridáme dva strúčiky cesnaku, ktorý nakrájame nadrobno a...

prazdny

Grilované špízy s jablkom a cuketou

Bravčové mäso

Inšpiráciu som našla v letaku Kauflandu, marinádu som si ale urobila po svojom

prazdny

Kotleta s rozmarínovými haluškami a kalerábovým pyré

Bravčové mäso

Očistenú kotletu konfitujeme v bravčovej masti pri 75 °C asi 1, 5 hodiny.

prazdny

Quiche s údenou treskou

Hlavné jedlá

Tento recept mam uz dost dlho. Nasla som ho v jednej kucharskej knihe.

prazdny

Kuracie stehná na zelenine a zemiakoch

Kuracie mäso

Jedlá pripravované v jednom hrnci alebo pekáči sú stále obľúbené. Obyčajne s nimi nie je veľa...