Rolovaná zapekaná domáca podbrušinka fotorecept
Foto: izabella929
S podbrušinkou už tu mám jeden recept, ale plnenou,dnes som ju rolovala a zapekala..vyzerá pekne a je veľmi šťavnatá a chutná.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčovú podbrušinku som poriadne umyla, osušila, osolila z oboch strán a posypala čiernym korením...
-
2
Potrela som domácim kečupom po celej ploche..
-
3
zrolovala a spojila bambusovými ihlami..
-
4
Do rajnice som dala lyžicu masti a keď bola horúca, opiekla som podbrušinku dookola...aby jej tam samej nebolo v tej rajnici smutno, pridala som k nej aj 4 kusy kuracích krídiel, aby sa spolu opekali..pridala som štipku rasce, červenej papriky a podlieva stále vodou, ke´d sa odparila...
-
5
Kým sa po podkrievkou zapekali mäská, vybrala som si na záhrede zemiaky, umyla a zároveň som si na záhrade vytiahla zo teme aj zeleninu do mäsového vývaru ...nazbierala som si aj uhorky a rajčiny na nedeľný šalát k mäsku..také bolo všetko zablatené po včerajšej búrke..zemiaky som osškrabala , umyla a ubarila v osolenej vode..
-
6
Uvarené som scedila..pokrájala som petrežlenovú vňaťku, posypala ich a dala som ich zapiecť na troške oleja..upečenú podbrušinku som pokrájala na šikmé rezy, uložila na tanier so zemiakmi a pridala som uhorky aj rajčinky..práve teraz mám na záhrade druhú úrodu šalátu...je tak krásny, že som s ním ozdobila tanier...prajem dobrú chuť...
Diskusia k receptu