
Chrumkavé a šťavnaté kuracie rezne vyprážané v rúre
Roky som zástankyňou zdravej stravy, preto si recepty rada upravujem. Tieto rezne z kuracieho mäsa...

Bravčové rezne dusené s kapustou
Kto ma rád mäso a aj kapustu , tomu bude tento recept pravdepodobne chutiť...

Zemiakové gule plnené ríbezľami
Veľmi radi mám ovocné knedlíky, skúšala som slivkové, marhuľové, s čučoriekami, (tie nám chutia...

Toskánsky baklažán
Baklažán sa dá pripravovať na neuveriteľne veľa spôsobov, jeden z mojich najobľúbenejších je toskánsky baklažán...

Bravčový bôčik s červenou kapustou a knedľou
Tento bôčik robím rada, lebo ho máme radi.

V rúre pečené šišky plnené Nutellou
Do misky som dala múku, kryštálový cukor, vanilkový cukor, sušené droždie a premiešalala...

Chorizo omáčka
Najčastejšie sa používa na pastu:))... nezabudnite posypať syrom:)..... a vychutnávať:))

Pikantné kurča v alobale
Tento recept pred niekoľkými rokmi uviedla a varila v televíznej relácii speváčka Jana Kocianová, keďže nám celej...

Brokolicový cottage
Cottage cheese s brokolicou, kockami zemiakov, kukuricou a cesnakom.

Hovädzia roštenka na víne s hubami a bezlepkovou parenou knedľou
Na sviatočný stôl patrí aj honosnejšie jedlo. Niekedy sa oplatí zainvestovať trochu viac do kvalitných surovín a výsledok potom skutočne stojí za to....

Cestoviny à la Mallorca (Macarrones a la mallorquina)
Sobrasada je typická pre Mallorku. Na Slovensku som sobrasadu sem-tam videla v Lidli. Ale asi...

Tyrolské Gröstle
V Tyrolských Alpách je tento pokrm všude, jak na svazích v restauracích, tak v podhůrských...

Cviklový gratin so zelerom
onehdá pridal @2010 link na zaujímavý recept a konečne som sa odhodlala ho urobiť. V menšom...

Chorvátska „žemľovka“ s tvarohom
Vianočka v , , žemľovke“ chutí lepšie už aj preto, že je sladšia. Okrem toho...

Pho - vegetariánska verzia
Vegetariánska verzia tradičnej vietnamskej polievky Pho, ktorá mne osobne chutí najviac. Pre inšpiráciu pridávam recept....

Vyleštěnej řízeček s pažitkovou kaší
Tohle určitě není převrat v gastronomii a řízků je tu hodně, ale myslím, že tenhle...

Kartoffelzwuler- bavorské zemiakové opekance so škoricou
Milujem tieto prastaré poklady bavorskej kuchyne. Kartoffelzwuler sú jednoduché, nenáročné na ingrediencie, rýchle a...

Zapekaný karfiol s bešamelom
Zapekaciu misu vytrieme olejom a vysypeme strúhankou. Na dno misy dáme uvarené cestoviny, na vrch...

Zapečené cestoviny s kyslou kapustou
Kyslú kapustu udusíme, cestoviny vyvaríme. Slaninu pokrájame na kocky a mierne opečieme. Klobásu takisto...

Fašírky s kapustou pečené v rúre
Fašírky pripravené z chudého bravčového mäsa s kapustou sú šťavnaté a nie je do nich potrebné pridávať...

Jelenia krkovička na šípkovej omáčke
Jelenia krkovička je pekný kus mäsa. Rozmýšľal som čo s ňou. Takúto úpravu mi poradil...

Frikadeller - národné jedlo Dánska
Dánske mäsové guľky Frikadeller sa dajú pripraviť na veľa spôsobov, ale len jeden je originálny –...

Pečený pstruh v maslovo-citrónovom kúpeli
Manžel dnes chytil krásne pstruhy :-) Hneď som dva upiekla a všetci sme si pochutili :-)

Tagliatelle s mäsovými guľôčkami v paradajkovej omáčke
Pečivo nahrubo nasekáme a presypeme do väčšej misky. Polejeme ho mliekom a necháme postáť. Nakrájame...