
Plnená kelová hlava
Jesenný recept pre tých, ktorí sú leniví robiť plnené kelové listy.

Pangas s oblohou
Toto jedlo spravila moja dcéra ked som bola u nej na návšteve potom som to robila doma...

Sladko-páliva ryža s vôňou orientu
Milujem odvážne kombinácie, rýchle varenie a odvahu.

Francúzske zemiaky pre lenivé dni
Úplne obyčajný recept na francúzske zemiaky keď sa človeku nechce variť.

Cestoviny so špenátom
Umytý špenát neosušíme a dáme ho rovno do hrnca, kde ho dusíme. Keď spľasne, ...

Palacinkové lievance z tvarohom
Na začiatku som si pripravil palacinkové cesto z mlieka, vajec a múky. Nechal so ho...

Stašky so slivkami a orechmi
Zemiaky nastrúhame, prisypeme múku, soľ, rozbijeme vajce a vypracujeme cesto. Rozvaľkáme, narežeme na...

Staropoľská polievka z hlohu - Staropolska zupa z glogu
Hloh reguluje krevní oběh, snižuje krevní tlak, uklidňuje nervovou soustavu a upravuje poruchy ochablého srdečního...

Zapekané cestoviny s hríbikmi a bazalkou
Očistené hríby opražíme na cibuľke a zmiešame s uvarenými cestovinami.

Zapekané vrtuľky
Milujem cestoviny asi najviac zo všetkého a toto je môj obľúbený, veľmi chutný a šťavnatý recept....

Grilované kuracie prsia s bylinkovou fetou a brokolicou
Kuracie prsia pripravené na grile, podávané na ryži a brokolici, posypané fetou a bylinkami :- )

Krkovička na olivách
Jednoduchý recept na prípravu a samozrejme veľmi chutný. Odporúčam hlavne varecháčom, ktorí majú, tak...

Kuracie kúsky na mexický spôsob s pohánkou
Recept na pikantné kuracie kúsky s pohánkou.

Miešaný šalát s kačacím mäskom a mangom
Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.

Whisky flambovaná foie gras s toastom
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...

Zemiakové pirohy plnené kohútim mäsom
Kohúta uvaríme v slanej vode, vykostíme a zomelieme. Pridáme trochu smotany, soľ, korenie...

Šoulet
Aspon 4 h vopred namočime zeleny hrach ale možme nechať kludne aj cez noc. Vodu zlejeme...

Cviklový šalát Anadyr s pečeným lososom
Šalát má vraj svoj prapôvod v Anadyre na Čukotke, tvrdil mi môj sused a priateľ Alex...

Biely vodopád pod kuracími nočkami na paradajkovej omáčke
Japonci dali týmto cestovinám bez sacharidov, ktoré sú vlastne zeleninou v tvare cestovín a ako bonus...

Špagety s horčicovo-citrónovou omáčkou a jarnou zeleninou
Chuť jari je v tomto jedle krásne citiť. Lahodná zelená špargla s hráškom a fazuľkami dostane...

Koňakové pečienky v zemiakovej placke
Očistené zemiaky postrúhame najemno spolu s cesnakom, pridáme vajcia, múku, majorán, osolíme a...

Celerové plátky na másle s čočkou
Namočit čočku, nejlépe přes noc. Vařit ale nerozvařit. Drobnozrnnou vařím cca 45 min

Tokáň čermeľského pytliaka
Pytliacky by mal byť z diviačiny, ale kde ju tu zoženiem. Tokáň, podobný gulášu, má menej šťavy, pripravuje sa z bravčového, hovädzieho, či z jahňacieho mäsa....

Uletence a Slncová kaša
Mali sme chuť na krídla, ale čo k nim? Príloha je čistý experiment... :-)

Sójové mäso v syrovom cestíčku
Je to rýchly a jednoduchý recept na prípravu. Väčšinou používam sójové rezance. Má ho dokonca ...

Hovädzie s višňami
s podtitulkom " z rádia", veľmi starý recept, už dávno som ho nerobila, nie...