Citrónovo rozmarínové rezne s cícerovým šalátom
Foto: marcelc
Prvý recept ktorý odštartoval moju chuť po varení a objavovaní nových receptov 3 roky dozadu...
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zmiešame olej, rozmarín, pretlačený cesnak, citrónovu šťavu a kôru vo veľkej miske. Potrieme ňou bravčové steaky a ak máme čas dáme marinovať do chladničky na 30 min.
- 2
Na rozpálenej panvici opečieme mäso cca 3-4 min. s každej strany a odložíme na teplý tanier zatiaľ čo spravíme šalát.
- 3
Vo výpeku z mäsa opražíme cibuľku, pridáme marinádu z mäsa, podlejeme troškou vody alebo vínnym octom. Pridáme cícer, šťavu z mäsa ktoré oddychovalo na tanieri, soľ, čierne korenie a zmiešame zo šalátom. Naaranžujeme na tanier a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Levandula: cicer je vareny zvlast ale ten z konzervy je tiez ok.
Afataga: vdaka za tipy, myslim ze to vinko by sa tam hodilo aj nejake to ochutene maslo. Nerad jem to iste prilis casto a snazim sa spravit kazde jedlo najchutnejsie ako viem takze urcite vyskusam.