Citrónovo rozmarínové rezne s cícerovým šalátom

marcelc - fotkamarcelc, 16. novembra 2013
Citrónovo rozmarínové rezne s cícerovým šalátom
Foto: marcelc

Prvý recept ktorý odštartoval moju chuť po varení a objavovaní nových receptov 3 roky dozadu...

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 čl
4 strúčiky
1/2
4 steaky
1 ks
400 g
150 g




Postup

  1. 1

    Zmiešame olej, rozmarín, pretlačený cesnak, citrónovu šťavu a kôru vo veľkej miske. Potrieme ňou bravčové steaky a ak máme čas dáme marinovať do chladničky na 30 min.

  2. 2

    Na rozpálenej panvici opečieme mäso cca 3-4 min. s každej strany a odložíme na teplý tanier zatiaľ čo spravíme šalát.

  3. 3

    Vo výpeku z mäsa opražíme cibuľku, pridáme marinádu z mäsa, podlejeme troškou vody alebo vínnym octom. Pridáme cícer, šťavu z mäsa ktoré oddychovalo na tanieri, soľ, čierne korenie a zmiešame zo šalátom. Naaranžujeme na tanier a podávame.

Diskusia k receptu

afataga
dobre si navaril, len ja by som to maso kludne nechala marinovat cez noc, bez soli a potom by som podliala vinom a na zaver kusok masla, to nie je kritika, ale dobre mienene rady
marcelc
vdaka za komenty.
Levandula: cicer je vareny zvlast ale ten z konzervy je tiez ok.
Afataga: vdaka za tipy, myslim ze to vinko by sa tam hodilo aj nejake to ochutene maslo. Nerad jem to iste prilis casto a snazim sa spravit kazde jedlo najchutnejsie ako viem takze urcite vyskusam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia