Fašírky z kapra na zemiakovej veži

Ladislav Gányiovics
šéfkuchár penziónu Castel v Mierove, 30. marca 2014
Fašírky z kapra na zemiakovej veži
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
2 PL
2 strúčiky
2 krajce bez kôrky
 čerstvý rozmixovaný s petržlenovou vňaťou
Príloha:
 niekoľko
 pár listov
1 ks
400 ml
3 plátky




Postup

  1. 1

    Rybacinu sparíme v slanej vode, zmiešame s rozmixovaným chlebom, majonézou a s petržlenovou vňaťou. Cibuľu a cesnak opražíme a primiešame k rybe. Dochutíme soľou a čiernym korením. Vyformujeme pagáčiky. Obalíme ich v chlebe s petržlenom a opečieme dozlatista.

  2. 2

    Príloha: Kel nakrájame na rezance a obvaríme v slanej vode s rascou. Zemiaky uvaríme, pretlačíme a zamiešame s opraženou cibuľou. Osolíme, okoreníme a pridáme pažítku. Kyslú smotanu zohrejeme a rozpustíme v nej želatínu. Všetko zmiešamer a vytvoríme vežu. Na vrch dáme fašírku.

Diskusia k receptu

radulienka
Pekný recept, opäť niečo nové z ryby, rybacích receptov je tu dosť málo, vďaka...
evanaaa
Rybacia fašírky som už robila, ale nie z kapra alebo iných "kostnatých" rýb, pochybujem, žeby som rybu dokonale vykostila, a ako? To by bola babračka, lepšie je hotové filé, filety, bez roboty. Zemiaky sú tu o.k. ale kel je podľa mňa zbytočný, teda aspoň pre mňa. aj keď ho mám rada.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia