Fašírky z kapra na zemiakovej veži
Ladislav Gányiovics
šéfkuchár penziónu Castel v Mierove, 30. marca 2014
šéfkuchár penziónu Castel v Mierove, 30. marca 2014

Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 300 g |
|
| 2 PL |
|
| 2 strúčiky |
|
|
|
|
| 2 krajce bez kôrky |
|
| čerstvý rozmixovaný s petržlenovou vňaťou |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Príloha: | |
| niekoľko |
|
| pár listov |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
| 400 ml |
|
| 3 plátky |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Rybacinu sparíme v slanej vode, zmiešame s rozmixovaným chlebom, majonézou a s petržlenovou vňaťou. Cibuľu a cesnak opražíme a primiešame k rybe. Dochutíme soľou a čiernym korením. Vyformujeme pagáčiky. Obalíme ich v chlebe s petržlenom a opečieme dozlatista.
- 2
Príloha: Kel nakrájame na rezance a obvaríme v slanej vode s rascou. Zemiaky uvaríme, pretlačíme a zamiešame s opraženou cibuľou. Osolíme, okoreníme a pridáme pažítku. Kyslú smotanu zohrejeme a rozpustíme v nej želatínu. Všetko zmiešamer a vytvoríme vežu. Na vrch dáme fašírku.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu