Fašírky z kapra na zemiakovej veži
Ladislav Gányiovics
šéfkuchár penziónu Castel v Mierove, 30. marca 2014
šéfkuchár penziónu Castel v Mierove, 30. marca 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
2 PL |
|
2 strúčiky |
|
|
|
2 krajce bez kôrky |
|
čerstvý rozmixovaný s petržlenovou vňaťou |
|
|
|
|
|
|
|
Príloha: | |
niekoľko |
|
pár listov |
|
1 ks |
|
|
|
400 ml |
|
3 plátky |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Rybacinu sparíme v slanej vode, zmiešame s rozmixovaným chlebom, majonézou a s petržlenovou vňaťou. Cibuľu a cesnak opražíme a primiešame k rybe. Dochutíme soľou a čiernym korením. Vyformujeme pagáčiky. Obalíme ich v chlebe s petržlenom a opečieme dozlatista.
- 2
Príloha: Kel nakrájame na rezance a obvaríme v slanej vode s rascou. Zemiaky uvaríme, pretlačíme a zamiešame s opraženou cibuľou. Osolíme, okoreníme a pridáme pažítku. Kyslú smotanu zohrejeme a rozpustíme v nej želatínu. Všetko zmiešamer a vytvoríme vežu. Na vrch dáme fašírku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu