
Kapor na balkánky spôsob
Vianoce sú už takpovediac "v dohľadne" a receptov na prípravu kapra nie je nikdy dosť. Možno...

Bucatini s mrkvou a hovädzím mäskom
Spracovávala som mrkvu zo záhrady, tak som ju rovno zakomponovala aj do obedného menu.

Králik na víne a cesnaku
Králičie mäso, voľakedy podceňované, keďže králiky sa chovali v každom dvore, je v súčasnosti...

Zapekané plnené kelové listy s králičími pečienkami, ryžou a slaninkou
Na dnešný obed som pripravila výborné plnené kelové listy... aby sme si troška oddýchli od mäsa, ...

Ryža s artičokmi a treskou (Arros a la cassola amb bacalla)
Dostala som knižku s tradičnými receptami z Costa Daurada. Tak teraz vyváram samé dobré veci :-)) Ponúkam...

Palacinkové cannelloni s červenou čakankou
Tento recept som nasla na internete. Trocha som si ho upravila, kedze mne nechuti klasicke...

Imam bayildi – plnené baklažány
Stredne veľké baklažány umyjeme a osušíme, ale ich nelúpeme.

Šampiňóny plnené mäsom a orechmi
Do misky dáme mleté mäso, 2 PL mletých orechov, biele korenie, soľ, PL...

File so pstruha sa sparenou zeleninkou
Toto pravidelne robievam ľuďom, ktorých mám rád a viem, že ich tým poteším.

Hovädzie s cviklovými rezancami
Včera @Marianna76 zverejnila recept s cviklovými haluškami. Ja ponúkam rezance. Použil som sterilizovanú cviklu...

Filé zapečené s nivou
Filé posypeme korením na ryby a na panvici prudko opečieme. Vložíme do vymasteného pekáča, zalejeme...

Kuracie stehná na zelenine s jarnou cibuľkou
Stehná umyjeme a posypeme grilovacím korením, na panvici ich na oleji opečieme, potom stehná vyberieme, prebytočný olej zlejeme,...

Zeleninové buchtičky
Keďže je zeleninové obdobie, vyskúšala som takéto zeleninové buchtičky a bola som sama prekvapená, aké...

Rizoto mimóza
MDŽ v Taliansku je slávené s omnoho väčšou dôležitosťou ako u nás. Možno preto, že...

Zapekané kapsičky so špenátom a špargľou
Spojila som sezónne suroviny dokopy a toto sa mi z toho podarilo :)

Kačacie prsia s kapustovými pirohmi
Najskôr dáme uvariť zemiaky na zemiakové pirohy, ktoré necháme vychladiť a použijeme ich neskôr. Červenú...

Makové vafle s makovým krémem
Všechny suroviny na vafle dáme do mísy a metlou ušleháme. Necháme 15 minut odpočinout a pak...

Baklažán na orientálny spôsob
Baklažán ošúpeme a pokrájame na kolieska, ktoré osolíme, okoreníme, poprášime múkou a opečieme...

Husacie stehno na gaštanovom pyré
Hornú polovicu stehna vykostíme, osolíme, naplníme husacou pečeňou (nemusí byť) a zabalíme do bravčovej mriežky....

Ostré rybie ražniči
Očistené porcie kapra čiastočne odkostíme, osušíme, prešpikujeme plátkami cesnaku, okoreníme, poprášime čili korením (mletou štipľavou paprikou), nakrájame...

Fettucine alla Carbonara
Klasický recept z východného Talianska. K tomuto jedlu je najvhodnejší paradajkový šalát z bazalkou a -...

Rebierka s fazuľovou omáčkou a jalapeňos
Oheň a jedlo. Pečenie nad pahrebou, otáčanie ražňa, varenie v kotlíku. Čas prázdnin praje takejto romantike. V našej kuchyni...

Krídelka v slaninke
Kuracie krídelká naložíme do marinády (olivový olej, citrón, grilovacie korenie, cesnak) a necháme odležať....

Čili špekáčiky
Ak doma niečo robíte a nemáte čas na dlhé státie pri hrncoch a chcete sa dosýta najesť,...

Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice
Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10...

Špenátové palacinky s bryndzou a so slaninkou
Výborné slané palacinky s obľúbenou bryndzou a doplnené pečenou slaninkou určite obstoja ako perfektná večera alebo trebárs...

Plnená roláda s kuracími prsiami a brokolicou
Nakoľko sa snažím zo svojho jedálnička vylúčiť múku, upravila som si recept podľa svojho gusta ;)

Medový boncík s karí ryžou
Čerstvo presťahovaní, plyn ešte nezapojený, tak som musela navariť len v rúre. ospravedlňujem...

Fit penne so špenátom a s treskou
Chcela som vyskúšať aj iné varianty cestovín ako klasické pšeničné, tak som kúpila penne z červenej...

Kurča na hubách
Kurča rozdelíme na porcie a osolíme. Opražíme zo všetkých strán na rozohriatom oleji a odložíme do...