Foto: mariamka
Jednoduché a chutné jedlo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks (alebo kuracie stehná) |
|
3 ks |
|
1 menší alebo polovica väčšieho |
|
4 strúčiky |
|
(alebo čerstvý) |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Kuracie stehná som umyla, osušila, posolila a okorenila grilovacím korením. Nechala som ich marinovať asi hodinku. Baklažán som umyla a nakrájala na väčšie kocky, takisto rajčiny. Zeleninu som dala do jenskej misy, posolila, pridala nahrubo popučený cesnak, sušený tymián a poliala olivovým olejom. Premiešala.
-
2
Na zeleninu som poukladala kuracie stehná, pokládla plátkami masla a dala piecť.
-
3
Spočiatku som piekla - dusila zakryté, odkryla som, až keď mäsko bolo mäkké a nechala dopiecť do červena. Kombinácia chutí baklažán, rajčiny, cesnak, tymián, maslo a olivový olej je veľmi chutná, jemná a pekne sa dopĺňa s pečeným kuracím mäskom. Mali sme k tomu opekané zemiačky a svieži jarný šalát. Nech sa páči :)
Diskusia k receptu