Kuriatko na baklažáne a rajčinách

mariamka - fotkamariamka, 28. apríla 2013
Kuriatko na baklažáne a rajčinách
Foto: mariamka

Jednoduché a chutné jedlo.

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (alebo kuracie stehná)
3 ks
1 menší alebo polovica väčšieho
4 strúčiky
 (alebo čerstvý)




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná som umyla, osušila, posolila a okorenila grilovacím korením. Nechala som ich marinovať asi hodinku. Baklažán som umyla a nakrájala na väčšie kocky, takisto rajčiny. Zeleninu som dala do jenskej misy, posolila, pridala nahrubo popučený cesnak, sušený tymián a poliala olivovým olejom. Premiešala.

    Kuriatko na baklažáne a rajčinách - obrázok 1
  2. 2

    Na zeleninu som poukladala kuracie stehná, pokládla plátkami masla a dala piecť.

    Kuriatko na baklažáne a rajčinách - obrázok 2
  3. 3

    Spočiatku som piekla - dusila zakryté, odkryla som, až keď mäsko bolo mäkké a nechala dopiecť do červena. Kombinácia chutí baklažán, rajčiny, cesnak, tymián, maslo a olivový olej je veľmi chutná, jemná a pekne sa dopĺňa s pečeným kuracím mäskom. Mali sme k tomu opekané zemiačky a svieži jarný šalát. Nech sa páči :)

    Kuriatko na baklažáne a rajčinách - obrázok 3

Diskusia k receptu

izabella929
Tak toto jedlo musí byť veľmi chutné, lebo tak aj vyzerá...))) krásne farebné a ja to milujem....
frezia68
Jedlo podľa mojej chuti a zeleninu rôzne obmieňam podľa " čo chladnička dá" :-)
mariamka
v pohode @Pseudocognac kazdemu nepasuje olivovy.. ale kto si raz zamiluje.. ver mi:) aj moje decka sa namotali, hlavne na zemiacky varene a salatiky, ale k zeleninke nie dlho pecenej, dusenej, to pasuje :) rada sa dam poucit
stanci11
krásne krásne krásne :) už sa neviem dočkať ako to ukuchtím!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia