Lievancovo– tvarohové objatie
Marián Žuffa
šéfkuchár reštaurácie Kursalon v Trenčianskych Tepliciach, 12. februára 2012
šéfkuchár reštaurácie Kursalon v Trenčianskych Tepliciach, 12. februára 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
2
porcie
porcie
Suroviny
Kvások: | |
10 g |
|
3 PL |
|
100 ml, teplé |
|
Cesto: | |
250 g |
|
200 ml |
|
štipka |
|
1 ks |
|
na potieranie |
|
Omáčka z lesného ovocia: | |
zmes (môže byť aj mrazené) |
|
|
|
|
|
|
|
Plnka: | |
250 g |
|
40 g |
|
Postup
-
1
Z droždia, cukru a mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme v teple vykysnúť.
- 2
Medzitým v nádobe vymiešame teplé mlieko, vajce a múku. Pridáme kvások a ešte necháme vykysnúť. Z nakysnutého cesta pečieme na rozpálenej panvici lievance. Hotové lievance prekladáme tvarohom, vymiešaným s vanilkovým cukrom. Môžeme pridať aj čerstvo zomletú kávu.
- 3
Príprava omáčky: z cukru a vody pripravíme sirup, v ktorom rozvaríme lesné ovocie, zahustíme solamylom rozpusteným v troche vody.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu