Lievancovo– tvarohové objatie

Marián Žuffa
šéfkuchár reštaurácie Kursalon v Trenčianskych Tepliciach, 12. februára 2012
Lievancovo– tvarohové objatie
Foto: Pravda - Robert Hüttner
2
porcie

Suroviny

Kvások:
10 g
3 PL
100 ml, teplé
Cesto:
250 g
200 ml
 štipka
1 ks
 na potieranie
Omáčka z lesného ovocia:
zmes (môže byť aj mrazené)
Plnka:
250 g
40 g




Postup

  1. 1

    Z droždia, cukru a mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme v teple vykysnúť.

  2. 2

    Medzitým v nádobe vymiešame teplé mlieko, vajce a múku. Pridáme kvások a ešte necháme vykysnúť. Z nakysnutého cesta pečieme na rozpálenej panvici lievance. Hotové lievance prekladáme tvarohom, vymiešaným s vanilkovým cukrom. Môžeme pridať aj čerstvo zomletú kávu.

  3. 3

    Príprava omáčky: z cukru a vody pripravíme sirup, v ktorom rozvaríme lesné ovocie, zahustíme solamylom rozpusteným v troche vody.

Diskusia k receptu

giulianka
boli výýýýýýbornééé, a je ich viac než dve porcie. s tvarohom a javorovým sirupom chutili úžasne. kvasnice tam takmer necítiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia