
Lahodné bryndzové krídelká
Príprava tohto receptu je celkom jednoduchá a krídelká majú výbornú chuť. Sú vhodné ako pohostenie alebo...

Plnené zemiaky
Umyté zemiaky prekrojíme na polovice a vydlabeme stred cca 1cm. Pripravíme si cibulu ktorú si udusíme a...

Cestoviny s pórkovou omáčkou
Pór umyjeme a nakrájame na prúžky. Na panvici rozpustíme kúsok masla, pridáme pór. Chvíľu...

Lasagnové závitky
V osolenej vode s PL oleja uvaríme lasagne. Uvarené lasagne vložíme do misy so studenou vodou....

Thajské kukuričné fašírky
Sladká a chrumkavá vegetariánska alternatíva k thajským rybím fašírkam. Vynikajúci recept s ryžou SOS Jasmine.

Klasická krupicová kaša
Rozhodli sme sa vyskúšať trochu rafinovanejšiu verziu, ako je len osvedčené posypanie krupicovej kaše kakaom či škoricou....

Zeleninový rogan josh
Rogan josh je pokrm pochádzajúci z oblasti Kašmíru, tradične pripravovaný s jahňacím mäsom....

Jahňacie ihly
Grilovanie nie je len o jedle, ale aj o zážitku, vôni a dobrej nálade. Namiesto dlhého státia za roštom či...

Husacie prsia na šošovici
Šošovicu umyjeme a necháme aspoň hodinu napučať v 0, 5 l studenej vody. Očistíme a na...

Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice
Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10...

Zapekané paradajky so zeleninou
Kedže je pôst chcela som si urobiť na obed niečo bez mäsa, a napadol ma tento recept....

Kalerábový šalát s kuracinou
Kaleráby očistíme, nakrájame na kolieska a povaríme. Kuracie mäso nakrájame na rezance, opečieme na oleji,...

Opekané bravčové koleno na ohni v prírode
Tradičná pochutina netradičným spôsobom. Pre celu rodinu, aj porcia aj zábava aj aktivita.

Pšenično - sójové plátky v jablkovo - cibuľkovej omáčke
Jablká a jarná cibuľka spolu v zvláštnej kombinácii chutia výborne.

Oškvarkové motýle
Na internete ma upútali motýle z kysnutého cesta. Dnes som varila fazuľovú polievku a k nej...

Pikantné kuracie špajle
Drevené špajle namočíme do studenej vody minimálne na pol hodiny.

Valčeky v slaninke
Bravčové pliecko zomelieme, pridáme soľ a korenie. Nadrobno nakrájame sušené paradajky a pridáme ich do...

Kuracia balontínka s hríbovým fášom
Tatranský stôl bez voňavých húb? To akoby mu vzali jednu nohu. Aj bohato prestretý a noblesný...

Baklažánové roládky s bryndzou na restovanej cukete
Bryndzu rozmiešame s kyslou smotanou, nasekanou mätou, opraženými píniovými orieškami, dochutíme soľou a citrónovou...

Kuracinka s medovinou a pečenými jablkami
Takže dámy :) kuracie prsia si umyjeme, osušíme aby sa nám nelepily a nakrájame na drobné...

Hokkaido polievočka krémová
Krásne krémová a zdravie z nej len tak žiari ako slniečko. Vynikajúco podporí imunitu a dobrú...

Plnený baklažán v postieľke z vaječných bielkov
Baklažán alebo ľuľok jedlý pochádza z východnej Indie. Je to zelenina s nízkou kalorickou hodnotou ale...

Rýchle mäsko na zemiakovej placke
Moja dcérka je dosť prieberčivé stvorenie, ale toto jedlo miluje. Príprava je bleskurýchla, takže...

Kurča na pive so zemiakmi
Kurča rozporcujeme (môžeme ho aj vykostiť), osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme v rozohriatom oleji zo...

Teľacie na mede a citrusoch
Tento recept je pôvodne francúzsky, ale keďže nie vždy sa mi podarí zohnať všetky ingrediencie, ...

Šalátik 1
Všetky ingrediencie dobre umyjeme, očistíme, a nakrájame na ľubovoľné tvary. Ja mám radšej rôzne...