Vyprážané figy
Vyprážané figy

Vyprážané figy v tempure z lieskovcov

Tibor Samaranský a Martin Maslančík
z vlastného GreenFood Restaurant v Piešťanoch - Ratnovciach, 16. novembra 2017
Vyprážané figy v tempure z lieskovcov
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks čerstvé
2 ks
150 g
100 ml
2 g
50 g
100 g
300 ml
Sladká ryža:
100 g
100 g
50 g
2 g




Postup

  1. 1

    Ryžu dôkladne umyjeme pod studenou vodou a uvaríme ju v dostatočnom množstve vody tak ako cestovinu. Keď je ryža mäkká, opäť ju dôkladne opláchneme. Vychladnutú a scedenú ryžu zmiešame s kyslou smotanou, medom, vanilkovým extraktom a so škoricou. Odložíme do chladu.

  2. 2

    Orechy pomelieme. V mise vyšľaháme vajíčka ručným mixérom asi 5 minút. Do vyšľahaných vajíčok dáme mlieko, škrob, pomleté orechy, sódu bikarbónu a dôkladne premiešame.

  3. 3

    Olej rozpálime a figy nakrájame na mesiačiky, ktoré obalíme v práškovom cukre a v cestíčku. Keď sú figy obalené, pomaly ich vkladáme do rozpáleného oleja a pražíme 2–4 minúty dozlatista. Figy podávame so sladkou ryžou.

Diskusia k receptu