Quinoa s brokolicou a tekvicovou šupkou

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 27. apríla 2014

Jednoduché, rýchle, výborné a krásne farebné :-)

5 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

 alebo slnečnicový




Postup

  1. 1

    Quinou uvarte podľa návodu. Dáme do kastróla, zalejeme vodou, asi 1cm nad a varíme priblžne 15 minút. Zvyknem odstaviť, prikryť pokrievkou a nechať chvíľu postáť. Potom premiešajte vidličkou, osoľte podľa chuti a pokračujte príprave k pokrmu.

  2. 2

    Šupku z hokkaida pokrájajte na menšie kúsky, osmahnite na oleji, pridajte broklicové ružičky a restujte možno 5-10 minút.

  3. 3

    Primiešajte ku quinoe a môžete podávať :-)

  4. 4

    Dobrú chuť :-)

    Quinoa s brokolicou a tekvicovou šupkou - obrázok 4

Diskusia k receptu

jamarlen
krásne servírované, i keď nechápem tú šupku z tekvice….
do tohto obilia najradšej pridávam rascu, majoránku a cesnak, zarestovaný na oleji. krásne sa chute podporia, vyskúšam aj s brocoli, podľa teba
himalájsku soľ môžeš vykúpiť ty :)
deria
lákavý recept, no priznám sa, že najprv som si preštudovala čo je to quinoa (pre tých čo ju nepoznajú ako ja prikladám link:  metabolizmus.sk/zdrave-potraviny/quinoa-neobvykle-kompl...
a potom som zisťovala, čo je na 2. obrázku to zvláštne sfarbené zelené, keďže v rcp sú ružičky brokolice, ale je to asi hlúbik, takže dnes to urobím s kuskusom, ale najbližšie vyskúšam s quinoou. Díki za recept.