Quinoový šalát s maslovou rybou
Zrnká quinoy pred tepelnou úpravou namočíme na niekoľko hodín do vody. Varíme ich na miernou ohni asi...
Cestoviny s gréckou omáčkou
Je to veľmi dobrý recept na rýchlu večeru, alebo obed. U nás doma chutí všetkým.
Plnený židovský husací krk podľa Jozefa Foldesa
Vkladám další recept na túto pochúťku od židovského šéfkuchára, ktorý sa sám vyjadril, že je...
Grilovaná krkovička s bylinkovým šalátom Tabouleh
Dnes vám prinášame mäsový recept, vhodný na letnú grilovačku. Tá grilovaná krkovička rozvoniava až sem. A k nej sme pripravili skvelý šalát libanonského pôvodu – Tabouleh....
Bravčové pliecko v bylinkovom kožuchu
V obchode som nemohol nechať krásny kus bravčového pliecka s kosťou. Aspoň takto „balancujem deficit“ mojej...
Naplnené zapečené rybie filé
Tentokrat som pouzila file zo pstruha. No na tento recept sa moze pouzit hociaky...
Flammkuchen
Suroviny na cesto spracujeme a nechame priblizne 20 min vykysnut. V tom case si pripravime oblozenie...
Kuracie stehno s jahodami a šampiňónmi
Bol veľmi smutný deň upršaný nálada mizerná. V obchode so zazrel jahody a v tom som...
Sicílske stehienko s pancettou a olivami
Umyté kuracie stehná osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom. Pečieme spolu s pancettou, olivami, ...
Lesné huby v košíčkoch z lístkového cesta
Ak použijeme vhodné lístkové cesto, maslo nahradíme olejom a vynecháme, či nahradíme sýr je recept...
Plnené zemiačiky s cesnakovým dressingom
Je to výborná pochúťka a hlavne veľmi rýchla pokiaľ musíte vymyslieť rýchly obedík.
Baklažánový nákyp
Do vymastenej ohňovzdornej misy dáme očistené a nakrájané baklažány, rozštvrtené paradajky a jemne posolené uvarené a...
Hubové rizoto s dusenými kuracími stehnami
Je to taká stredná cesta medzi talianskym a slovenským rizotom. Namiesto vo vývare sa ryža varí...
Závin s tofu
Tento recept som objavila v nejakom časopise a zaujal ma tak som ho vyskúšala a normálne to sedí...
Trojfarebné rezne
Zo smotany , vajec, múky , soli a parmrzánu urobíme cestíčko v ktorom budeme namáčať...
Kukuricové placky a lá Bogar
Trošku som chcela experimentovať tak sa to perfektne vydarilo :)
Kachní prsa s brusinkami
Kůži na prsou nařežeme na mřížku, vetřeme do ní sůl a pepř, prsa osolíme a...
Argentínsky rump steak s vínovo-horčicovou omáčkou
Steaky ochutíme zmesou drveného korenia , soli, oleja a necháme odležať. Grilujeme na vrúbkovanej panvici, stredne...
Bravčové rebierka na karameli
Dnes oddychový obed. domáce bravčové rebierka na karameli.
Kuracie teriyaki s jazmínovou ryžou
Jednoduché a plné chuti. Také je kuracie teriyaki. Pripravte si ho na večeru a potešte...
Jarné cestoviny so špenátom
Umytý špenát neosušíme a rovno ho dáme do hrnca, kde ho dusíme. Keď spľaskne, ...
Palacinky zapekané so šampiňónmi
Zostalo mi pár palaciniek z predošlého dňa a keďže som mala chuť niečo s nimi vymyslieť, ...
Vianočná teľacina
Takto upravené mäso sa v našej rodine varí už po generácie na 1. sviatok vianočný na...
Tuniakový sen
Už roky som túžila vyskúšať čerstvého tuniaka. Nikdy som sa k tomu neodhodlala až teraz na...
Hubové rezne
Čerstvé huby očistíme, umyjeme a nakrájame nadrobno. V rozpálenej masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a...
Pečená ryža so zeleninou a vajíčkami
Výborný obed takmer bez práce na štýl ázijskej praženej ryže. Stavte na náš jednoduchý recept a...
Hrniec morských plodov
Počula som, že vo Francúzsku a Taliansku ale aj v mnohých európskych krajinách sa na Štedrý...