Sicílske stehienko s pancettou a olivami
Umyté kuracie stehná osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom. Pečieme spolu s pancettou, olivami, ...
Paradajkové cestoviny s vodkou
Jeden z ľahších, ale za to veľmi dobrých receptov, na ktoré netreba veľa vecí a...
Babkina pizza
Teda cesto je babkin výmysel a ako jedno z mála domácich ciest na pizzu mi naozaj chutí....
Argentínsky rump steak s vínovo-horčicovou omáčkou
Steaky ochutíme zmesou drveného korenia , soli, oleja a necháme odležať. Grilujeme na vrúbkovanej panvici, stredne...
Grilovaná krkovička s bylinkovým šalátom Tabouleh
Dnes vám prinášame mäsový recept, vhodný na letnú grilovačku. Tá grilovaná krkovička rozvoniava až sem. A k nej sme pripravili skvelý šalát libanonského pôvodu – Tabouleh....
Baraní paprikáš
Mäso očistíme a oparíme slanou octovou vodou. Potom ho dobre poumývame v studenej vode. Nakrájame...
Zemiakový pekáč (fotorecept )
Dnes som zapekala zemiaky, ale trochu inak, a tak vám ponúkam inšpiráciu na obed. Množstvá...
Treska s vianočným nádychom
Tak som opäť po istom čase späť a kedže sme vstúpili do predvianočného času, chcela som...
Tagliolini s čírovkou sivou
Nezvyčajne teplý november priniesol radosť hubárom, čírovka chutí skoro ako hliva, podľa názvu sa z...
Pstruh s mandľovými lupienkami
Pstruhov poriadne umyjeme zvonka aj zvnútra pokiaľ sa dá, osušíme ich papierovými utierkami a odrežeme im...
Bravčovo-morčacia roláda
Dnes máme veľmi chutný obed. upiekla som bravčovo-morčaciu roládu s plnkou do ktorej som použila, ...
Vegetarian Korma po našom
Tento recept som objavila na stránke allrecipes. com Recept je chutný, avšak keď som ho chcela...
Lesné huby v košíčkoch z lístkového cesta
Ak použijeme vhodné lístkové cesto, maslo nahradíme olejom a vynecháme, či nahradíme sýr je recept...
Sezamové tofu kocky
Recept z mojej najobľúbenejšej vegetariánskej kuchárky The Essential Vegetarian Cookbook.
Hydinová roláda
Mäso umyjeme, osušíme a zľahka naklepeme. Potom ho rozložíme na pracovnej doske, osolíme, ...
Tekvicovo-sójový guláš s orzom
Ak práve nemáte doma tekvicu, môže sa nahradiť zemiakmi.
Jelenina s gaštanovou omáčkou à la Viktor Emanuel II.
Jelení chrbát odblaníme a nakrájame na požadované porcie. Mäso opečieme na oleji z každej strany, ochutíme soľou...
Zemiakovo - petržlenové karí
Zemiaky (čím menšie, tým lepšie) uvaríme v šupke, potom ošúpeme.
Baklažánové frikasé
Toto jedlo sme s priateľkou jedli na wellness v Patinciach a veľmi nám chutilo. Presný recept sme...
Abrakadabra
Prečo taký názov? Určite poznáte ako to je, keď ste deň predtým navarili omnoho viac ako napr....
Viedenský tafelspitz s pažítkovým dresingom
Rakúsko–uhorskú špecialitu tafelspitz preslávil cisár František Jozef I. , bolo to jeho najobľúbenejšie jedlo. Na...
Karfiolizza
Pripravíme si stredne veľký karfiol, mleté mandle, soľ a drvené ľanové semienka.
Mäsovo-syrové hniezda
Tento recept sa hodí aj na veľkú noc, pretože hniezda sa dajú plniť na veľa spôsobov....
Tuniakový sen
Už roky som túžila vyskúšať čerstvého tuniaka. Nikdy som sa k tomu neodhodlala až teraz na...
Kuracie stehno s jahodami a šampiňónmi
Bol veľmi smutný deň upršaný nálada mizerná. V obchode so zazrel jahody a v tom som...
Šampiňóny so zeleninou
Rychlé, ľahké a veľmi chutné jedlo. Super vhodné na horúce letné dni.
Cestoviny so špenátom
Umytý špenát neosušíme a dáme ho rovno do hrnca, kde ho dusíme. Keď spľasne, ...
Rybací nákyp so zemiakmi
Zemiaky očistíme, nakrájame na malé kúsky a v mierne osolenej vode uvaríme. Filé očistíme od...
Zapekaný guláš
Čikóšom, pastierom, ktorí niekedy pásli stáda po panónskej puste môžeme poďakovať za guláš – “gulyás-hús”...