Francúzske zemiaky pre lenivé dni
Foto: kitchenguru
Úplne obyčajný recept na francúzske zemiaky keď sa človeku nechce variť.
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a nakrájame. Klobásku tiež nakrájame. Pripravíme si zálievku z vody a jogurtu, ktorú dochutíme korením, olejom, cesnakom a bylinkami a posolíme, solíme podľa toho akú slanú máme klobásku a zalejeme ňou zemiaky s klobásou v jenskej mise. Misu zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 230 stupňov cca 25 -30 minút.
- 2
Dáme variť vajcia do vody a osolíme ich. Uvaríme ich natvrdo.
- 3
Keď sú vajcia uvarené, ošúpeme ich a nakrájané ich pridáme k zemiakom s klobásou a pečieme cca 10-15 minút.
Tiež zapekané zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Akceptujem je to tvoje varenie... Keď chuti niet čo dodať.... Krásny dník.