Jahodovo-jahodové lievance z kefírového cesta

askadaniela - fotkaaskadaniela, 17. júna 2014

Jahodové pokušenia na nás v tomto období číhajú asi všade. A budú číhať aj z môjho receptu, aj keď lievance vie spraviť asi každý, Zobraziť celý popisJahodové pokušenia na nás v tomto období číhajú asi všade. A budú číhať aj z môjho receptu, aj keď lievance vie spraviť asi každý, jeden recept naviac nikomu neublíži...a naviac, keď je plný jahôd :) Chutil všetkým mojim spolubývajúcim :)

6-8
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 l
5 ks
3 PL
1 čl
1 šálka
1 šálka
1 šálka
1 ks
1 dcl
1 čl
3 PL




Postup

  1. 1

    Zmiešame si múky s vanilkovým cukrom, so sódou, so škoricou a s ľanovými semienkami i s vločkami. Potom zmiešame kefír s vajíčkami a s medom a postupne k nemu primiešavame sypkú zmes a nakoniec primiešame kokosový olej. Malo by vzniknúť hustejšie cesto, ktoré necháme chvíľu postáť. V tomto okamihu celozrnná múka a vločky nabobtnajú a cesto ešte trochu zhustne. Ak by bolo prihusté, môžeme ho zriediť trochou mlieka.

    Jahodovo-jahodové lievance z kefírového cesta - obrázok 1
  2. 2

    Pomocou malej naberačky nalievame na panvicu lievance. Na prvé som použila trochu oleja, kým sa nerozpáli panvica, potom už ho netreba pridávať, kokosový olej vo vnútri celkom stačí. Teraz akurát bude celá kuchyňa krásne voňať po kokose a po škorici :) A pečieme a pečieme na miernom plameni ostošesť, mať lievance z litra kefíru nie je len tak...:)

    Jahodovo-jahodové lievance z kefírového cesta - obrázok 2
  3. 3

    A takto vyzerajú upečené :)

    Jahodovo-jahodové lievance z kefírového cesta - obrázok 3
  4. 4

    Navrch som dala domáci, len včera uvarený jahodový džem, jahodovú šľahačku a dokonca aj jahodové pyré. Áno, je to veľa jahôd, ale už sa mi ani do mrazáku nezmestili. A táto kombinácia naozaj nesklamala, všetci sme to prežili bez ujmy na zdraví a bez hyperglykemického šoku :)

Diskusia k receptu

andiss
Takto som ich milovala !! Keby boli teraz hned pri mne :-( mnam.. velmi chvalim :-)
kukulienka71
pekne sa ti podarili, z kefíru a s práškom do pečiva som ešte nerobila, ale kvitujem použitie vločiek a celozrnnej múky, kokosový olej som začala používať nedávno a veľmi sa mi páči:-) jahodové lievance sú asi najlepšie:-)
ivav
výborné suroviny a skvelý finálny produkt
askadaniela
Ďakujem vám baby :) Kukulienka71, s tou sódou je to jedno, možno použiť aj prášok aj sódu.
53007_1395877119 - profilový obrázok
grg
grg
dnes som ich robila, len bez semiačok a perfiš :)) len neboli jahodové ale čučoriedkovo-javorovosirupové :D...ďakujem za recept, ktorý úžasne zakamufluje vločky a tak ich zjedia aj nevločkojedlíci :D
askadaniela
s tými vločkami máš pravdu, ani semienka tam nebolo vidno :) čudovala som sa, keď ich zjedli aj moji spolubývajúci - 5 chalanov, ktorí, keď vyzerá niečo príliš zdravo, tak to ofrflú...tieto mi vychválili :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia