
Domáca hydinová paštéta s koňakom a bylinkami
Dobrý deň, tento recept som si vybral preto, lebo je to vynikajúce buď ako predjedlo alebo...

Maiale al latte
Maiale al late je bravčové pliecko, dusené v mlieku. Takto pripravené mäsko je mäkkučké, ...

Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom
Takto upravené prepelice je hotová almázia.

Pečené bataty plnené pikantnou fazuľou
Sýta a zároveň veľmi dobre stráviteľná dobrota. Mäkučký stred upečených batatov dopĺňa pikantná fazuľa.

Špíz s mätovou omačkou a omáčkou z pečeného cesnaku
Pripravíme si zeleninu a ananás na špízy. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polovice. Papriku umyjeme...

Králičí závitok s kuracím fášom
Králičí chrbát vykostíme, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a poukladáme naň plátky šunky. Kuracie prsia...

Červené karí podľa Martina „Fefe“ Žúžiho z Hexu
Svoje obľúbené jedlo nám dnes navaril skladateľ, textár a gitarista skupiny HEX. Nechajte sa inšpirovať...

Gratinovaný pangasius
Dnes som trochu improvizovala a výsledok bol celkom fajn. Použila som filety z pangasia. Myslím...

Fašírka z ovsených vločiek
Keď už máme dosť mäsa, zvyknem robiť jedlá z ovsenými vločkami. Toto je jeden z receptov ktorý...

Zapečená brokolica s vajcom
Keďže mám veľmi rada zeleninu, hľadala som niečo chutné na večeru. Na internete bol recept...

Pirohy s nivou
Zo surovín spracujeme cesto, rozvaľkáme ho a formičkou vykrajujeme kolieska na pirohy a tie plním plnkou z vymiešaného mletého syra, šunky...

Lacné kuracie placky
Toto je môj prvý recept na vareche, snáď sa zapáči aj niekomu inému. Mám ho...

Šalát s mäsom, balkánskym syrom a pórom
Dnes mamka navrhla, aby sme si pripravili mäso. Vybrala bravčové a keďže nemá rada pór,...

Špargľa v sezame
... už staroveké národy považovali špargľu za delikatesu. Zároveň však dokázali oceniť aj jej nepopierateľnú liečivú...

Bažant s dusenými gaštanmi
Bažantie prsia upravíme na porcie, pokvapkáme olejom a poprekladáme celými vetvičkami byliniek. Zakryjeme potravinárskou fóliou...

Hovädzí stroganoff s hlivou a karlovarskou knedľou
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso nakrájané na rezančeky. Orestujeme a potom pridáme na rezance...

Diabolské kuracie krídla
Na panvici roztopíme maslo. Do mangového chutney nahrubo nakrájame akékoľvek ovocie.

Pokus-kus
Začalo to nákupom v bioobchode a skončilo upratovaním chladničky. Chuťovo smerom k orientu. Skúste...

Mexické fazule podľa Wiliama Saroyana
Maturitná otázka svetoznámy spisovateľ W. Saroyan ponúkol vo svojej knihe "Tati, tebe preskočilo" recept na...

Dobrá pizza
Recept mam od švagrinnej a už dobrý rok nerobím iný. Ja robím s kila múky na...

Krkonošské kotletky
Typ na rýchlu a chutnú večeru pre zamilovaných bez rozdielu veku. Ako dezert po tejto večeri...

Cigánsky guláš
Na tuku speníme cibuľu dozlatista, pridáme mäso pokrájané na kocky, zaprášime ho paprikou, múkou...

Pstruh na bylinkách
Pstruha vykostíme a dôkladne umyjeme. Dochutíme soľou, korením, rascou, paprikou a opečieme na...

Vyprážaná makrela v cestíčku s ovsenými vločkami
Makrelu rozdelíme na porcie. Každý kus obalíme v múke. Filé ponoríme do vymiešaných vajec a...

Karé s hríbovou kôrkou a kvakovým pyré
Bravčové karé spolu s koreninami zavákuujeme a pripravujeme spôsobom sous-vide na 67 °C 35 minút. (Pozn...

Zapekané korytnačky
Zaujali ma recepty v hlinenych kvetináčkoch, aj korytnačky ahlavne výťazný recep do kelu s bravčovým-tak kuchyna patrila...

Knedľa s mäsovou plnkou na kyslej kapuste
Zemiaky ošúpeme, postrúhame najemno, pridáme múku, vajce, soľ. Vypracujeme cesto a rozdelíme...

Karfiolové palacinky s hovädzou pečienkou
Pôvodne som išiel robiť karfiolový mozoček zo zbytku karfiolu, ale akosi som behom prípravy zasa vymýšlal...