Foto: marianne
Úprimne,kedže poznám chute domácich,myslela som,že budem šalát doma jesť sama.Aj tak dobre,hovorím si,viac mi ostane.Ale skoro neostalo ani na fotku.Do pol hodinky bolo Zobraziť celý popisÚprimne,kedže poznám chute domácich,myslela som,že budem šalát doma jesť sama.Aj tak dobre,hovorím si,viac mi ostane.Ale skoro neostalo ani na fotku.Do pol hodinky bolo po ňom. Doslova za pár minút bol hotový. Celozrnný chlebík splnil svoj účel.
príprava
Postup
-
1
Paradajky nakrájame na malé kúsky,posolíme a necháme postáť.
-
2
Nakrájame chlieb na kocky,dáme ich do misy a pokvapkáme červeným vínom,ktoré môžeme a nemusíme zmiešať s troškou vody.Pridáme bylinky.
-
3
Pridáme posolené rajčinky,cibuľku aj vňaťková môže byť.Pokvapkáme oliv.olejom asi 4 PL,okoreníme čerstvo pomletým korením,dáme vychladnúť do chladničky.
-
4
Vychladené ešte pokvapkáme dvoma PL oleja.Podávame.Doma si k tomu pridali ešte údený ovčí syr.A chutilo veľmi.Zmizlo rýchlosťou blesku.
-
5
Recept na chlieb je tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/celozrnny-kysnuty-chlieb-fotorecept/43431-recept.html alebo si upečte podľa svojho osvedčeného receptu,alebo aj kupovaný poslúži.
vygooglila som, ze ide vpodstate o toskansky salat Panzanella. No asi sa premozem a vyskusam ;-)
Ďakujem za recept a veru si ho urobím aj s vlastnou radou pre teba./Krutóny budu dobre opečené./
www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Panzanella...
ital pouzil vinny ocot a veeela oleja