Chrbát z diviaka s chrenovou kôrkou

redakcia - fotkaredakcia, 8. októbra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
33 minút
na 225 °C

Suroviny

2 kg
150 g
150 g
150 g
5 ks
1 PL
3 ks
1 KL
300 ml
100 g
40 g
1 PL
100 g
25 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z mäsa vykrojíme sviečkovicu a odložíme ju do chladu. Kosti a nakrájanú zeleninu prudko opekáme na oleji asi 15 minút, potom ich podlejeme 1 l vody a pomaly varíme asi 1,5 hodiny. Vývar scedíme, zvaríme asi na 0,5 l a necháme vychladnúť. Slaninu zmixujeme s PL pokrájaného chrenu, pridáme soľ a čierne korenie a touto zmesou potrieme mäso. Prikryté necháme odstáť na chladnom mieste 12 hodín. Rúru predhrejeme na 225 stupňov Celzia.

  2. 2

    Chrbát vložíme do pekáča a pečieme 30 minút. Vývar z predchádzajúceho dňa zohrejeme. Zvyšný chren postrúhame. Vývar aj chren zmiešame so soľou, cukrom, citrónovou šťavou a smotanou a odložíme nabok. Mäso zabalíme do alobalu a necháme odležať. Výpek podlejeme trochou vývaru a zmiešame.

  3. 3

    Pridáme ochutený chren, soľ a čierne korenie. Filety pečieme v horúcom masle asi 3 minúty, nakoniec ich ešte osolíme a okoreníme.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: