porcie
príprava
na 225 °C
Postup
-
1
Z mäsa vykrojíme sviečkovicu a odložíme ju do chladu. Kosti a nakrájanú zeleninu prudko opekáme na oleji asi 15 minút, potom ich podlejeme 1 l vody a pomaly varíme asi 1,5 hodiny. Vývar scedíme, zvaríme asi na 0,5 l a necháme vychladnúť. Slaninu zmixujeme s PL pokrájaného chrenu, pridáme soľ a čierne korenie a touto zmesou potrieme mäso. Prikryté necháme odstáť na chladnom mieste 12 hodín. Rúru predhrejeme na 225 stupňov Celzia.
- 2
Chrbát vložíme do pekáča a pečieme 30 minút. Vývar z predchádzajúceho dňa zohrejeme. Zvyšný chren postrúhame. Vývar aj chren zmiešame so soľou, cukrom, citrónovou šťavou a smotanou a odložíme nabok. Mäso zabalíme do alobalu a necháme odležať. Výpek podlejeme trochou vývaru a zmiešame.
- 3
Pridáme ochutený chren, soľ a čierne korenie. Filety pečieme v horúcom masle asi 3 minúty, nakoniec ich ešte osolíme a okoreníme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu