Sushi Temaki Unagi
Najprv si pripravíme sushi ryžu. Studenou vodou ju prepláchneme 6 krát, kým voda nezostane úplne...
Morčacie špízy s prošutom
Mala som veľké balenie morčacieho stehna vykosteného a bolo pekné, dalo sa z neho nakrájať pekné...
Bravčová panenka so slaninovými knedličkami
Malinový džem rozpustíme v horúcej vode, privedieme do varu. Pridáme červené víno a varíme, ...
Obed zo záhradky
Leto je tu, vonku je horúco a tak som varila len taký ľahký zeleninový obed. Mám veľmi...
Tortilla s mletým mäsom pikant
Tortilla sa dá naplniť ľubovolnými surovinami. Ja som pri tomto recepte využila to čo som mala...
Pečená krkovička s ajvarom
Doma sme mali ajvar a mňa napadla táto kombinácia. Kto má rád ajvar si príde na...
Letná kuracinka s batátovou kašou a čerešňovou omáčkou
Veľmi rada pripravujem tieto jednoduché a chutné jedlá, nenáročné na prípravu a suroviny. V posledných...
Fašírky pečené v rúre so šťavou
Veľmi chutný ľahší obed v porovnaní s vyprážanými fašírkami.
Roláda z lososa, zubáča a špenátu
Prvým krokom je spracovanie a príprava jemných čerstvých filiet zo zubáča a lososa. Z lososa pripravíme steak,...
Drevorubačský zapečený chlebík
Odporúčam, tá chuť mäska, zeleninky, slaninky a ta cibuľka a čo je u nás...
Kuracie rolky v lístkovom ceste
Na rozvaľkané lístkové cesto poukladáme vyklepané, osolené, okorenené a horčicou potreté kuracie rezne.
Pastiersky koláč - Cheesy Shepherds Pie
Syrový pastiersky koláč s kúskami smaženej cibule a záhradnej zeleniny. Jeden z najpopulárnejších a tradičných pokrmov...
Spaghetti preliate s ragú z čerstvých kuriatok a grilovaným lososom s čerstvou bazalkou
Veľmi chutné sezónne cestoviny s nenáročnou prípravou pre tých, čo majú radi huby
Čertovské mäso s pečenými zemiakmi
Mäsonakrája me na cm. slíže, šampiňóny na plátky, cibuľu na kolieska a cesnak prelisujeme. V mise zmiešame...
Rýchly ryžový nákyp
Tento recept som opísala z nejakých novín. Príprava nezaberie veľa času , keď som prišla z...
Lasagne s mletým morčacím mäsom
Robím to asi trochu ináč, ako Taliani, ale ten základ tam je, chutí to....
Vyprážané bryndzové placky
Mnohí z nás pri varení používajú koreninové zmesi z obchodu, ktoré sú plné soli a glutamanu....
Kabanos v těstíčku
Tak jsem dělal buřtguláš a zbyl mně kabanos no tak jsme ho dali k obědu smažený v...
Fazuľa po balkánsky
Fazuľu cez noc namočíme do vody, aby zmäkla a trochu napučala. Na druhý deň ju...
Hovädzí steak so zázvorovou omáčkou
Hrubší steak zo sviečkovice osolíme, okoreníme, prudko opečieme z oboch strán na panvici a odložíme...
Opražené cestoviny s cibuľou a cesnakom
Dobrota ako príloha a pri nejakej diéte aj ako jedlo. A la Vianni
Omáčka zo štaveľa a hubovo-žihľavová fašírka
Pôstne dni, zelený štvrtok - a tak som si dnes vymyslela toto jedlo... veľmi chutné