Vysmážané palacinky na slano

zuzulienka03 - fotkazuzulienka03, 18. júna 2013

Tieto palacinky patria u nás doma k tým obľúbeným, hoci sú trošku kalorickejšie, pretože sú vysmážané, ale je to dobrôtka. Plním ich syrom a Zobraziť celý popisTieto palacinky patria u nás doma k tým obľúbeným, hoci sú trošku kalorickejšie, pretože sú vysmážané, ale je to dobrôtka. Plním ich syrom a šunkou, ale fantázii sa medze nekladú.

4
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

Palacinky:
500 ml
200 g
2 ks
 štipka
1 ČL
1 dcl
Plnka:
 plátky
 plátky
Na obalenie:




Postup

  1. 1

    Spracujeme cesto na palacinky. Vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme štipku soli a múku. Postupne prilejeme mlieko a olej. Hladké cesto bez hrudiek dostaneme, ak šľaháme hustejšie cesto do hladka a potom len pridáme zvyšok mlieka. Cesto necháme odstáť a potom pečieme na dobre rozpálenej teflónovej panvici z oboch strán palacinky. Pečieme ich na strednom plameni, aby sa príliš nevysušili a zostali mäkučké. Na panvicu stačí dať kvapku oleja pred pečením prvej palacinky, ostatné sa už nelepia. Z tejto dávky vznikne 10 - 12 palaciniek, podľa toho, aké hrubé ich spravíte a ako veľkú panvicu máte.

  2. 2

    Na vychladnutú palacinku položíme plátok alebo dva šunky a potom syr. Zrolujeme a zopneme špáradlom, aby sa nerozbalila. Takto naplnené palacinky obalíme v múke, rozšľahanom vajci a v strúhanke.

  3. 3

    Na panvicu dáme olej a palacinky opečieme zo všetkých strán. Podávame s hranolkami, opekanými zemiakmi alebo tak ako ja s novými varenými. Na jednu porciu stačia 2 - 3 palacinky, pretože sú veľmi sýte.

Diskusia k receptu

kimlo
Robil som podobne, len plnené olivami, bolo to dosť prácne ale dobré.
ivkagal
Ja tiež robim podobne,na syr a šunku davam aj kukuricu,a ešte ich natieram bešamelovou omačkou:)
monnikk
mnam...ja robim podobne...davam aj paradajky a syr nastruham a zmiesam so sladkou smotanou....a do cesta davam hrubu muku lepsie sa s nimi pracuje...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia