
Cordon bleu z baklažánov
kúpila som až priveľmi výhodne plno baklažánov (3 kg), tak teraz vymýšľam, čo z nich....

Tofu s patizónom a zeleninou
Chutné, rýchle, zdravé, vhodné na cestoviny alebo len tak.

Rolka z bravčového boku plnená červenou kapustou
Keď som nedávno sem dával rolku z bravčového boku, tak vtedy som odrezal dva pláty ...

Špeciálne mňamkové lievance
Moja variácia klasických lievancov, sú veľmi chutné a vláčnejšie než bežné lievance...

Ryžové cestoviny s baklažánom a paradajkovým pretlakom
Baklažán posypeme soľou a necháme odležať aspoň hodinu. Ja to tak nerobím a vždy mi chutí :D...

Pre inšpiráciu, palacinkové trio
Recept na palacinky snáď písať nemusím. takže napíšem len čím som ktorú naplnila.

Bažant dusený na slanine
Bažantov ošklbeme, vyvrhneme vnútornosti, opláchneme vo vlažnej vode a dočistíme od chĺpkov. Stehná a...

Kuracie prsia so špagetami
Kuracie prsia nakrájať na vačšie kúsky. Osoliť, okoreniť a upiecť na panvici s olivovým olejom....

Restovaná pečeň z morky à la Lady Ann
Pečeň, bez ohľadu na druh pôvodného nositeľa, mala v našej kuchyni špecifické miesto. Hlavne...

Lístkové koláčiky s marhuľovou alebo višňovou ovocnou náplňou
Komerčný recept<br /> Jednoduché fantastické koláčiky z lístkového cesta, ktoré môžete plniť marhuľovou alebo višňovou náplňou s...

Kuracia pečeň a zemiakové pampúšiky
Inšpirovalo ma vysielanie v televízii Tajomstvo mojej kuchyne, len pečeň som robila podľa mojej chuti.

Pečená kapusta so slaninkou
Hlávkovú kapustu rozoberieme na listy, vložíme ju do vriacej osolenej vody, aby trochu zmäkla, nevaríme ju, ...

Žihľavová polievka - Супа от коприва
Polievka zo žihľavy je v bulharskej kuchyni top-jarná polievka. Vôňou pripomína vôňu jari. Okrem toho,...

Pečená kapusta
Toto je najobľúbenejšie jedlo môjho manžela. Nepatrí k diétnym, ale raz za čas sa dá...

Cukinový guláš
Práve máme sezonu cukín. Robím z nich výborný guláš, ktorý je podľa mňa lepší, ako...

Consommé s hubovými haluškami
Hovädzie mäso sparíme, opláchneme a vložíme do studenej vody spolu so špikovými kosťami. Kontrolujeme mäso...

Bravčový bôčik s krémovou tarhoňou so zeleninou
V profesionálnych kuchyniach sa mäso pripravuje už takmer výlučne len metódou sous vide. V domácnostiach ho možno nahradiť pomalým dusením v uzavretej nádobe v rúre....

Šulky z Východnej
Šulky a šúľance nie sú to isté, hoci sa podobajú. Základný rozdiel je ten, ...

Krémová hokkaido (vegan)
Sladučká a liečivá tekvica hokaido podľa knihy Ájurvéda - Léčivá kuchyně (Harish Johari). Možno použiť aj...

Avokádový mini Quiche
Časť rýchleho nedeľného obedíka. Quiche je chuťovo jemný a chrumkavý.

Jamajské kura
Tento recept je ideálny pre toho kto má rád pikantné a korenené jedlá. Nevyzerá lákovo,...

Kolienka zapekané s hubami
Do vriacej osolenej vody dáme variť kolienka, povaríme 7 – 8 minút, scedíme pomocou sita...

Krémové zeleninové karí s ryžou
Na strednom ohni vo veľkej panvici si zohrejeme olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, ...

Bolani - afganské plnené placky
Bolani je afganský plnený chlieb. Plnky sa, samozrejme, môžu obmieňať: zemiaky, tekvica, mleté mäso... K tomu kopec čili papričiek a je to :-))...

Goody - foody s brusnicami
Brusnice, cukor a vodu dáme do hrnca a privedieme k varu.