Foto: kajusiqq
Na letné dni:)
3-4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Broskyne umyjeme,prekrojíme na polovice, vykostkujeme a dáme do vody zmiešanej s cukrom variť.
-
2
Uvarené broskyne vyberieme a pretrieme ich cez sito do vývaru.
-
3
Z masla múky urobíme svetlú zápražku,zalejeme ju smotanou a prevaríme(zhustne)(Môžme ju rozriediť aby bola hladká alebo ju potom precediť cez sito:)
-
4
dáme ju do polievky,prichutíme citronovou šťavou a podľa potreby dáme ešte cukor(ja nedávam).
-
5
Ak máme veľké hrudky zo zápražky tak len jednoducho cez sitko pretrieme na hladko.
-
6
Polievka najlepšie chutí studená môžme ozdobiť broskynami:)
Diskusia k receptu