Hovädzie v červenej omáčke fotorecept

vybusna - bez fotkyvybusna, 23. septembra 2010
Hovädzie v červenej omáčke (fotorecept)
Foto: vybusna
3
porcie
10 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
3  byle
1  ks /feferónka/
1  ks , nakrajana na male kusky
150  ml
50  ml
2  lyzice
1  ks nasekaná
4  strúčiky
1  lyzicka
na obalenie
1  ks
2  kocky




Postup

  1. 1

    Maso pokrajam na 1 cm hrube rezne, kt. nasolime, okorenime a obalime zlahka v muke. Zeler, papriku, papricku, cibulu a cesnak nakrajame na kusky.

    Hovädzie v červenej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozpalime olej a opecieme na nom rezne. Odlozime ich na bok a na tuk pridame vsetky nakrajane suroviny, poprazime, vratime maso, po povrchu medzi prstami rozmrvime bujon (na slovensku sa mi to nedalo ani za nic...musela som rozpustit v horucej vode), Podlejeme vriacou vodou, pridame tymian, bobkovy list, paradajkovy pretlak, ocot, polovicu cerveneho vina, nechame prevriet, prikryjeme pokrievkou a dusime za obcasneho podlievania, pokial nebude maso makke. Ked je hotove, tak zredukujeme vyvar a dolejeme cervene vino, pretlacime 1 strucik cesnaku aznovu nechame prevriet.

    Hovädzie v červenej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jeme s chlebom...ryza nam k tomu nechutila.

    Hovädzie v červenej omáčke (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

alexdidi
Musí to byť výborné mäsko...tiež by so si k tomu dala dobrý chlebík, ale mnohým Slovákom by iste k tomu chutil aj knedlík...
evanaaa
Veľmi dobručké. Vybusna, aký to bol bujón? Záleží na tom, lebo niektoré sa pekne dajú rozmrviť úplne ale sú aj také, ktoré rozpustíš len v horúcej tekutine.Ak ti môžem poradiť, výborný je od Maggi, Extra silný- hovädzí, je polotuhej konzistencie ale dá sa rozmrviť a má krásnu vôňu hovädzieho mäsa. Ten používam najčastejšie.
evanaaa
Dobré by bolo mäso dusiť v kukte, lebo ocot predlžuje dobu varenia, dlhšie trvá, než zmäkne ale recept sa mi vidí super, zaznačím.
vybusna
no...ked ja nemam kuchtu...tak som musela takto...urcite by sa to dalo aj piect, ale ja mam neskutoce zle skusenosti s pecenim hovadzieho...proste nie som to schopna pekne upiect...btw...ja som pouzila do receptu ovocny cerveny ocot..ale nebol v ponuke
evusik
ja si kupujem v Metre sypký hovädzí bujón, predávajú ho v kilovom balení a je výborný.... tak takéto mäsko môžem hocikedy, vyzerá to fakt moc dobre, pekné foto :-)
používateľ nemá avatar
wal
wal
@evanaaa , ja praveze mam skusenost, ze pridanim octu alebo citronovej stavy sa maso skor uvari




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia