Kurgul - kostnatý guľáš fotorecept

pacun110 - fotkapacun110, 5. februára 2011
Kurgul - kostnatý guľáš (fotorecept)
Foto: pacun110

Toto je taká variácia na guľášik,veď guľáš je typické improvizačné jedlo,ktoré sa nemôže variť presne podľa receptu ako niektoré iné jedlá - sneh z Zobraziť celý popisToto je taká variácia na guľášik,veď guľáš je typické improvizačné jedlo,ktoré sa nemôže variť presne podľa receptu ako niektoré iné jedlá - sneh z bielkov,alebo čo...

Suroviny

1-2 ks
1-2 ks
300 gr
2 ks
2 ks
6 str




Postup

  1. 1

    ...zoberiem si jedno alebo dve kurence -

    Kurgul - kostnatý guľáš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...a rozdelím ich na mäso guľášové a polievkové.Keďže som kuraciu polievku varil minule, tak polievkové mäso odložím do mrazničky.Guľášové mäso nie je úplne vykostené,ale sú tam aj kosti - napríklad stehná a chrbty.Guľáš má potom lepšiu chuť,lebo ako vieme kosti dodávajú tú fajnovosť...!

    Kurgul - kostnatý guľáš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ... poriadne osolím,okorením a orascisticovím ...

    Kurgul - kostnatý guľáš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...a na oleji prudko opražím.ALE PRUDKO!!!Kuštik väčšie, ale nie veľké - cibuľu nakrájam na kúsky,pridám aj cesnak ...

    Kurgul - kostnatý guľáš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ..keď sa mäso zatiahne a obelie,tak tú cibuľu a cesnak tam pridám a pridám aj dosť veľa mletej červenej papriky,aj pálivej,nech to má peknú farbu a štipká to ako správny guľáš štipkať má...

    Kurgul - kostnatý guľáš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...pokiaľ sa mi mäso dusí,keď treba trošku podlievam,dusí sa nie veľmi dlho,lebo kuracina je rýchlo mäkká,si nakrájam zemiaky,papriku a paradajku.Možno sa na mňa budete hnevať,ale ja dávam paradajku neobielenú,lebo podľa mňa musí v guľáši plávať tá šupka,bez nej to nie je ono!!!Guľáš bez šupky z paradajky je ako pivo bez peny - piť sa dá,ale nevyzerá to pekne...

    Kurgul - kostnatý guľáš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...keď je čas tak zeleninu a zemiaky pridám k mäsu a pridám aj,druhý krát,cesnakodrtičom podrvený cesnak...a prečo?Lebo prvý krát ho pridávam pre chuť a druhý krát pre vôňu!!! Samozrejme,že ešte pred tým,krátko po mäse,som tam dal aj,na zahustenie, 2 na drobné kúsky pokrájané zemiaky.DO GUĽÁŠU MÚKA NEPATRÍ!!!!

    Kurgul - kostnatý guľáš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...v druhom hrnci,v slanej vode,uvarím domácu mrveničku - keďže som ja nemal,tak som uvaril kúpenskú...scedím,prelejem studenou vodou a hotovo!

    Kurgul - kostnatý guľáš (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...po dovarení ho,pridám ešte dosť veľa majoránky,už nevarím,prípadne dochutím a podávam,zmiešaný s mrveničkou a z na kolieska pokrájanou cibuľkou...fajnýýý je!!!(Janka H. - ďakujem za inšpiráciu...)

    Kurgul - kostnatý guľáš (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

violetacamorova
Fajný postup a aj guľáš musí byť, ja tam nakoniec ľúbim pridať malé haluštičky z vajíčka, múky, trochu vody a vegety. Ale ten cesnak dávaný dvakrát je dobrý nápad, a mne tiež nevadia šupky z paradajky, dokonca môj ich pridáva vlastne s paprikou pred dokončením len na chvíľu a už ich nerozvaruje a tak tú zeleninu máme trochu chrumkavú a je veľmi dobrá, ale čo rodina, to iná guľášik.
evusik
Možno tvoj guľáš bez šupiek paradajok nie je dobrý, ale môj guláš tie paradajkové šupky nechce ani za svet.... možno je chyba v tom že ty varíš (a veľa iných varecháčov) guľáš a ja varím guláš :-)
ináč 100% súhlasím, že do guláša múka nepatrí .... takýto gulášik sme doma ešte nevarili, vyzerá výborne ako všetky recepty od teba :-)
evusik
a ešte som zabudla pochváliť super názov Kargul :-)
hubata
ááách ....... teba mať tak doma, tak ani na Varechu nechodím !!!
ketty3811
Waw,chutný gulášik,ale ja bez tej paradajkovej šupky.Ale ak by mi ho niekto pripravil,tak by som to zjedla aj s ňou.:-)
zitar
Veľmi chutne vyzerajúci druh gulášiku. Paradajky tiež nešúpem, zdieľam tvoj názor.
olet
Guľáš alebo guláš?
Slovenčina je ľúbozvučný jazyk, ale až tak ho zmäkčovať nie je potrebné.
Malé upresnenie:
"6 .....pokiaľ sa mi mäso dusí..."
Máte na mysli Vaše vlastné mäso, alebo má byť správne: ".....pokiaľ sa mäso dusí..."
Možno by stálo za opravenie tohoto nezmyslu, aby Vás niekto neobvinil z navádzania na samovraždu...?!
helca103
hľadala som niečo s kuracím mäsom a natrafila som na tento recept. Koľko ľudí toľko guľášov ale tento KURGUL sa mi veru páči .........




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia