Pasta di mare

myshull - fotkamyshull, 24. septembra 2012
Pasta di mare
Foto: myshull

pre tých, čo majú radi "chute mora a morských príšeriek" :)

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balík
1 balík
10 - 15 ks
2 PL
1 balík
10 - 15 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Najskôr si uvaríme cestoviny, do vody pridáme polievkovú lyžicu oleja. Medzitým si na panvici zohrejeme olej, pridáme cherry rajčinky, mušle olivy (nakrájané, alebo v celku. Ja som dávala celé.). Pridáme paradajkový pretlak a zmiešame. Krabie tyčinky dáme na 10 minút do horúcej vody, nakrájame ich a pridáme do zmesy na panvici. Podľa chuti dosolíme, okoreníme (ja som použila trochu mletého chili, ale naozaj iba trochu, aby nám neprebilo chuť ostatných surovín). premiešame a necháme podusiť. Množstvo surovín si dáva každý podľa chuti, niekomu bude chutiť viac olív, niekomu viac mušlí, je to rôzne.

Diskusia k receptu

eraserhead
vidím tam nejakú diskrepanciu, tie cestoviny vyzerajú ako nejaké polo tagliatelle a nie ako penne
Čo je to "morskou čerňou" a taktiež kombinácia surimi a slávky je taká ........
Napriek tomu to môže byť chutné jedlo, bez surimi samozrejme
afataga
tiez ma prekvapili cestoviny, nie su to penne, ale to nevadi, pouzit sa daju akekolvek, namiesto surimi skus pouzit male krevetky, maju aj mrazene a bude to mat morskejsiu chut, surimi nemaju s krabom nic spolocne, iba nazov a umelu prichut, alebo stacia len slavky, potom poviem ze mnam :-)
45678
@narsila (11.8.2020 13:35)

Hádam by sa dalo aj miernejšie vyjadriť... Je pravda, že to vábne na tanieri nevyzerá, no to prirovnanie od teba sa k akémukoľvek jedlu nehodí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia