
Ryžová kocka s ríbezľami
Ryžu s polovicou cukru a mliekom varíme 20 minút, necháme vychladnúť. Zvlášť vyšľaháme maslo s...

Teplý kuskusový šalát s fazuľou a čerstvou mätou
Posledné prázdninové dni, slnko a teplo si treba ešte vychutnať - a to napríklad osviežujúcim teplým...

Lososový tatarák na pomaranči, citróne a bazalke
Losos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé...

Špaldové lokše
Začala kačacia sezóna a k nej automaticky patria domáce lokše :-) Ak máte chuť na zdravšiu verziu...

Cestovina s bôbom, slaninkou a rukolou
Nikdy ma bob nejako nepritahoval. Takze som ho ani nerobievala. V poslednej dobe ale...

Grilovaná sviečkovica s plnenými šampiňónmi
Jedlo, ktoré môžete pripraviť aj vonku na grile. :-)

Paradajková kapusta s tofu
Chutná večera pre jedného - dusená kyslá kapusta s paradajkovým pyré a opečeným údeným tofu :)

Pečené kuracie prsia so zeleninou
Upečte kura spolu s paradajkami a syrom ricotta a vychutnajte si ich znamenitú chuť na opečenej chlebovej...

Morčacie roládky s cviklovou penou
Mrkvu a petržlen nakrájame na malé kocky, urestujeme na masle, a ochutíme soľou a korením....

Terinky z foie gras s pomarančovou omáčkou
Jednoduché predjedlo, vhodné aj na sviatočný stôl. Príprava vôbec netrvá dlho, za to...

Kuracie prsia s fazuľkovými strukmi na kyslo
Moja rodinka zbožňuje takéto jedlá, najmä keď prílohou sú makaróny.

Grilovaný jahňací chrbát s cícerovým pyré
Jahňacinu opláchneme, pridáme bylinky, cesnak a naložíme do oleja. Potom pomaly opečieme a vložíme...

Ryža s hubami a Nivou
Dnes som robil obed bez mäsa. V chladničke som mal nivu, ktorú bolo treba zúžitkovať....

Pečené kačacie stehná špikované prošutom na červenom víne
Dnešný obed úplne výborný z kačacích stehien, ktoré som pred pečením špikovala domácim prošutom zrolovala a...

Kanadské hranolky Poutine
Trochu iný a zábavný pohľad na prípravu hranoliek, ktoré upchávajú naše cievy už od polovice minulého storočia....

Tuniakový šalát s mašličkami
Tento šalátik pozná určite každá kucharka, robievam ho často, moc nám chuti a je to rýchlo hotové....

Letný paradajkový šalát s mušličkami a vyprážaným karfiolom
Leto už balí „kufre“, no svoju kúzelnú vôňu nám láskavo ponecháva aj vo forme svojich plodov...

Pikantná bravčová pečeň s cesnakom
Pečeň narežeme na menšie kocky a marinujeme najmenej 4 hodiny s celými strúčikmi cesnaku, čili, ...

Amorove šípy
Možná si někteří řeknete, že ani nic jiného vařit neumím, než vepřové maso:-)) Není to...

Zapečené ryby - hoky
Toto jedlo som robila na spôsob francúzskych zemiakov. S rybami je jedlo chutné a s klobásou,...

Karé s kuriatkami
Po nakupe si maso nakrajajte prblizne na 2cm platky a okorente. Z chladnicky ho vyberte az hodinu...

Polenta s hubami
Bola dnes k obedu :) mne chutila. recept mám z českého časopisu ... diky Maťa...

Podlesník v okrúhlej forme
Podlesník som piekla v okrúhlej forme. Niekto to nazýva inak, u nás je to podlesník....

Pečená divá kačica
Kačicu očistíme, vypitveme, opálime nad plameňom, následne ju umyjeme a nakoniec usušenú osekáme...

Maškrtníkove lievančeky
Upútal ma receptík na zaujímavé lievance. Chcela som ich robiť presne podľa receptu, ale nakoniec...

Ryža so zelerovými stonkami a zelenou fazuľkou
Jedna z mojich najobľúbenejších „Varešiek“ sa mi úprimne, zo srdca, „vyspovedala“, že vraj jej nechutí stonkový zeler!...

Špagety so zelenou fazuľkou, slaninou a rajčinami
Uvaríme Cestoviny. Fazuľky očistíme, zbavíme vlákien, rozkrojíme na polovicu a v mierne osolenej vode uvaríme domäkka, ale...

Cannelloni plnené ricottou s prosciuttom v bolonskej omáčke
Jednoduchý recept keď máte chuť na cestovinky Bolognese trošku inak :-)

Špargľa s pečiarkovou omáčkou
Rozmýšľala som, čo so zelenou špargľou a vyšlo mi toto

Libanonské kapsy
Našla som tu viac možností na domácu prípravu Pita chlebu, preto vkladám recept z Libanonu, ...

Špenátové gnudi s maslovou paradajkovou omáčkou
Gnudi (ňudy) jsou podobné gnocchi (ňoki), vaří se ale ze syrovátkového sýra. Italské ricotty nebo...

Guláš v rúre
Recept na tento guláš je od sesternici z Blavy, názov nič moc, no je to výborný gulášik...