Sójové rezne na smotane

dandy51 - fotkadandy51, 3. apríla 2010
Sójové rezne na smotane
Foto: dandy51

Tento recept vymyslela moja dcéra a veľmi nám chutil.Sójové rezne sa pre nevegetariánov dajú nahradiť aj mäsom.

4
porcie
20 minút
na 220 °C

Suroviny

200 g
2 ks
1 PL
1/2 KL
1 KL
1/2 KL
1/2 KL
1/2 KL
1/2 KL
1 PL
2 KL
1/2 KL
1 balíček
1 ks




Postup

  1. 1

    Plátky si uvaríme v slanej vode.Necháme vychladnúť a vytlačíme z nich zvyšnú vodu.

  2. 2

    Z ingrediencií (okrem cibule) zmiešame marinádu.Ak sa jej nám bude zdať málo (Máme viac sój.plátkov,chceme viac marinády) urobíme radšej dvojitú dávku.Plátky namočíme do marinády a necháme pár hodín odstáť.

  3. 3

    Spodok zapekacej misy vymastíme maslom,vylejeme polku marinády a poukladáme sój.plátky.Na plátky poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu a zalejeme zvyškom marinády.Po zapečení posypeme strúhaným syrom.Podávame s varenými zemiakmi a kapustovým šalátom.

Diskusia k receptu

bozulka
Vyzerá to dobre aj keď som mäsožravec,občas zmena nezaškodí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia