Foto: makinka31
Niekedy mi dochádza fantázia, čo variť a v minule som si spomenula,čo nám kedysi robievala maminka, možno niekoho inšpirujem. Nech Vás fotka neodradí, že Zobraziť celý popisNiekedy mi dochádza fantázia, čo variť a v minule som si spomenula,čo nám kedysi robievala maminka, možno niekoho inšpirujem. Nech Vás fotka neodradí, že nevidíte žiaden košíček.
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny údené mäsko pokrájané na plátky, strúhaný tvrdý syr a vajíčka. V pôvodnom recepte, ktorý si pamätám, maminka dávala namiesto údeného rolovaného pliecka myjavskú salámu nakrájanú na hrubšie kolieska aj s kožou (obalom na povrchu salámy, pravdaže musela byť umytá). Táto saláma sa teplom skrútila tak, že vznikol syrový košíček...odtiaľ je ten názov.
-
2
Postrúhaný syr zmiešame s vajíčkami.
-
3
Plátky mäsa si poukladáme na plech, ktorý môžeme ale nemusíme potrieť olejom.
-
4
Na každý plátok mäsa dáme asi 1 PL syrovo-vajcovej zmesi. Takto pripravené mäsko dáme do predhriatej rúry zapiecť na dobu asi tak 20 minút.
-
5
Medzitým si pripravíme zemiakovú kašu a čerstvú zeleninu. Môžeme podávať. Je to rýchle a chutné.Môže byť aj ako večera. Dobrú chuť!
toto je jedna alternativa z rychlych obedov. Hubata- nemusis k tomu podavat zemiakovu kasu, mozu byt aj varene zemiaky, mozno zeleninovy salat, celozrnne pecivo, fantazii sa medze nekladu:)Alexdidi- ked si kupim muffinkovu formu, urcite ju vyskusam aj na toto, vdaka za typ.