Syrové košíčky fotorecept

makinka31 - bez fotkymakinka31, 29. januára 2011
Syrové košíčky (fotorecept)
Foto: makinka31

Niekedy mi dochádza fantázia, čo variť a v minule som si spomenula,čo nám kedysi robievala maminka, možno niekoho inšpirujem. Nech Vás fotka neodradí, že Zobraziť celý popisNiekedy mi dochádza fantázia, čo variť a v minule som si spomenula,čo nám kedysi robievala maminka, možno niekoho inšpirujem. Nech Vás fotka neodradí, že nevidíte žiaden košíček.

20 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Suroviny

 údené rolované
2-3 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny údené mäsko pokrájané na plátky, strúhaný tvrdý syr a vajíčka. V pôvodnom recepte, ktorý si pamätám, maminka dávala namiesto údeného rolovaného pliecka myjavskú salámu nakrájanú na hrubšie kolieska aj s kožou (obalom na povrchu salámy, pravdaže musela byť umytá). Táto saláma sa teplom skrútila tak, že vznikol syrový košíček...odtiaľ je ten názov.

    Syrové košíčky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postrúhaný syr zmiešame s vajíčkami.

    Syrové košíčky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plátky mäsa si poukladáme na plech, ktorý môžeme ale nemusíme potrieť olejom.

    Syrové košíčky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na každý plátok mäsa dáme asi 1 PL syrovo-vajcovej zmesi. Takto pripravené mäsko dáme do predhriatej rúry zapiecť na dobu asi tak 20 minút.

    Syrové košíčky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým si pripravíme zemiakovú kašu a čerstvú zeleninu. Môžeme podávať. Je to rýchle a chutné.Môže byť aj ako večera. Dobrú chuť!

    Syrové košíčky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

dublinka
mňammm!!! Dobrý nápad -- je tam všetko, čo mám rada ---vyskúšam!
dublinka
mňammm!!! Dobrý nápad -- je tam všetko, čo mám rada ---vyskúšam!
alexdidi
Aj ja som ich niekedy robila zo salámy a tá šupka robila ozaj to, že sa stočili ako košíčky...možno keby si dala to údené do mafinkových formičiek, tak by držal košíček...
hubata
Jááj kuchrenky, mne chýba nielen dobrá, lacná saláma z ktorej sa dal urobiť ten košíček, ale aj kvalitné zemiaky z ktorých urobíte dobré pyré. Všelijakým krížením zemiakov vznikli síce druhy ktoré sú však úzko špecializované: jedny sú dobré na pyré, druhé sú dobré na šalát. Ale ja chcem také všestranné krumple, aby som nemusela mať v špajzi dve škatule zemiakov. Takže opäť: musím sa spoľahnúť len na babky na trhu.
sovka62
Hubatá, pohľadaj si v obchode odrodu Marabela. Vhodná na šalát, ako príloha, na kašu a keď sa trochu posnažíš, aj lokše z nej spravíš.Ale varné typy zemiakov nie sú novinka. Doma sme mali vždy zemiaky roztriedené podľa účelu použitia, akurát sme nevzdelanci nevedeli, že ich máme triedené na varné typy.
cica2
dobre to vyzerá a určite aj chutí, mňam
makinka31
Zienky,
toto je jedna alternativa z rychlych obedov. Hubata- nemusis k tomu podavat zemiakovu kasu, mozu byt aj varene zemiaky, mozno zeleninovy salat, celozrnne pecivo, fantazii sa medze nekladu:)Alexdidi- ked si kupim muffinkovu formu, urcite ju vyskusam aj na toto, vdaka za typ.
hubarka35
juj ale by som si dala-to je vyborne papaničko-udene nemám ale raz to spravim...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia