Mačacia svadba

cenculka30 - fotkacenculka30, 21. apríla 2010

Suroviny

300 g
150 g
100 g
1
4
1/2 čl
2 PL




Postup

  1. 1

    Mrazenú zeleninu uvaríme a scedíme.

  2. 2

    Vopred namočené krúpy zalejeme dvojnásobným množstvom vody, pridáme maslo, posolíme a uvaríme domäkka. Uvarené krúpy scedíme.

  3. 3

    Na oleji opečieme klobásku, nadrobno pokrájanú cibuľu. Uvarenú zeleninu a krúpy zmiešame, pridáme prelisovaný cesnak, majorán a posolíme. Primiešame klobásku s cibuľou a podávame s kyslou kapustou alebo čerstvou zeleninou.

Diskusia k receptu

hanina
No teda - ten názov nemá chybu! Musí byť tá zelenina mrazená? vyskúšam ale z čerstvej. Vďaka.
retig
Obmeny:1/ bez klobásky, 2/ bez klobásky, krúpy nahradiť pohánkou, 3/ živočíšny tuk - maslo, nahradiť (olivovým) olejom.
.
samrolka
,,RETING,, suhlasim s Tvojimi obmenami,takto si pripravim ,,Macaciu svadbu,, v zdravej verzii aj ja. ☺☺☺
frezia68
Cenculka,dobrý nápad,ale urobím ako retig a s krúpami :-)) a názov si sama vymyslela?
cenculka30
:) ten názov som nevymyslela ja
pod týmto názvom som to našla v mojej kuchárskej knihe
ešte jedna obmena: šošovica s krúpami, ktorá sa vola "MAČACÍ TANEC"
marlen
môžbyť aj so sušeným hrachom a na povrchu posypať s na oleji restovaným pórkom.
oblizprst
Dobručké, krúpky môžem aj v hurkách, aj ako prílohu - namiesto ryže, len uvarené so soľou, troškou čierneho korenia a majoránkou.
marlen
tie veľké krúpky sú dobré aj s bryndzou a slaninkou, ako haušky, len zašpiníte menej riadu.
bozulka
Ja to poznám pod názvom"kočičí svarba" to prosím nieje preklep ale jedno staročeské jedlo .
@obl ížprst ,kde si sa túlala?
pivonka
Keď som kedysi jedla krúpy, tak mi chutili, ale sama som ich ešte nevarila. Ako dlho ich treba namáčať?
cenculka30
pivonka, musím sa priznať, že ja som ich nenamáčala... hneď som ich varila
ale keď namáčať, tak 2 hod. pred varením




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia